27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Boetes voor overtreding maatregelen op Sint Maarten

Openbaar Ministerie Sint Maarten SXM

Philipsburg – Er zullen hoge boetes worden opgelegd aan personen en/of bedrijven op Sint Maarten die de maatregelen van de regering zoals het verbod op grote bijeenkomsten, schenden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt. Deze maatregelen zijn opgelegd om de mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. ,,Er wordt een flinke boete opgelegd aan degenen die deze maatregelen niet naleven. Eerste overtreders krijgen een waarschuwing van de autoriteiten. Er zal echter een boete worden opgelegd voor recidivisten”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.

Er is momenteel een verbod op bijeenkomsten van meer dan 100 personen. Vergunningen die al zijn afgegeven voor evenementen met meer dan 100 personen zijn ook tot nader order uitgesteld. Personen die deze maatregel overtreden, krijgen een boete van 3.600 gulden of 2.000 dollar. Ook aan ‘niet-essentiële bedrijven’ die gedurende deze periode actief blijven, wordt een boete opgelegd, zo waarschuwt het OM.

- Advertentie -

Onderwijsinstellingen mogen niet openen (met uitzondering van lessen die op afstand gegeven kunnen worden). Het verbod geldt voor kinderdagverblijven; instellingen voor ontwikkeling van jonge kinderen; alle scholen, universiteiten en trainingsfaciliteiten; detailhandelszaken zoals kleding-, sieraden- en souvenirwinkels; verkooppunten en winkelcentra; verkoopkraampjes op de marktplaats in Philipsburg; conferentiefaciliteiten; openluchtgelegenheden voor evenementen; recreatieve buitenactiviteiten; casino’s (zowel op zichzelf staand als verbonden aan hotels); nachtclubs en dansgelegenheden; amusementscentra voor volwassenen; kunstgalerijen en andere tentoonstellingshallen; recreatiecentra; bioscopen; bedrijven die recreatieve activiteiten aanbieden, zoals zipline, boottochten en quads; sportscholen en andere binnen- en buitensportfaciliteiten; musea; haar- en nagelstudio’s; en kapperszaken.

Restaurants kunnen alleen worden geopend voor bezorg- en afhaaldiensten. Dineren is in geen enkel restaurant toegestaan, ook niet als het restaurant zich op een hotelterrein bevindt. Kleine bedrijven, of bedrijven die tussen de één en vijf personen in dienst hebben, krijgen een boete van 450 gulden of 250 gulden bij het niet naleven van de maatregelen. Middelgrote bedrijven met vijf tot 25 werknemers krijgen een boete van 900 gulden of 500 dollar.

Grote bedrijven met 25 tot 150 werknemers krijgen een boete van 9.000 gulden of 5.000 dollar. Extra grote bedrijven met meer dan 150 werknemers krijgen een boete van 18.000 gulden of 10.000 dollar. Daarnaast krijgen personen die de bevelen van een politieagent niet naleven een boete tussen 270 en 630 gulden of 150 en 350 dollar.

,,Er kunnen betalingsregelingen worden getroffen als de boete(s) niet volledig kunnen worden betaald. Het niet betalen van de boete zal er echter toe leiden dat de verdachte in juli/augustus 2020 zal worden gedagvaard”, aldus het OM. Het OM heeft ook preventieve maatregelen genomen om zijn eigen werknemers en bezoekers te beschermen.

- Advertisement -

,,In deze cruciale tijd wordt het publiek aangemoedigd om vaker binnen te blijven. Personen worden aangemoedigd om hun boetes te betalen via internetbankieren. Vergeet bij het betalen van een boete via online bankieren niet het ‘proces-verbaal’ of ‘parketnummer’ te vermelden”, aldus het OM tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Non essential Businesses that are not allowed to remain open

Essential Businesses that are allowed to remain open

 

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Tja, een paar honderd gulden aan boetes gaat het niet worden, zeker niet wanneer er geen controle is (zoals gebruikelijk op Curacao).

    Neem dan een voorbeeld aan wat andere landen. Eerste overtreding ? 8000 euro. 2e overtreding 18.000 euro. Dan nog niet willen luisteren ? Gevangenisstraf.
    Bedrijven die zich niet aan de voorschriften houden ? 5 jaar gevangenisstraf voor de eigenaar.

    And guess what ?
    Nu houdt iedereen zich ineens aan de voorschriften. Het kan dus wel.

  2. Wanneer komen op Curacao boetes voor bedrijven die open zijn of zich niet aan de maatregelen houden van 2 mts tussen mensen en doen zoals niks gebeurd. Deze bedrijven brengen hun werknemers en klanten in gevaar die thuis zullen moeten zitten in plaats van niet urgente boodschappen doen. En de Inspectie gaat alleen handhaven bij horeca gelegenheden en de tokos maar wat van andere bedrijven die goederen verkopen die NU niet essentieel zijn? De werknemers kunnen niet vanuit thuis werken en het is onmogelijk sociale contact te vermijden als ze vol zijn. Het gaat niet alleen om de bedrijven die open blijven maar ook om de klanten die niet thuis blijven en zich ook niet aan de maatregelen houden. Het is niet verantwoordelijk om dit te hanteren. Het moet snel meer duidelijkheid komen over wat essentieel is en wat niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -