28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 03:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Dag voor nationaal gebed

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ik rolde vanochtend bijna van m’n gemakstoel toen ik de kop las in uw krant van woensdag 18 maart: ‘Dag voor nationaal gebed’. De wereld staat in brand en Rhuggenaath komt met een onzinnig idee. Ik wil toch in het kort reageren dat ik dit schandelijk absurd vind, en daarenboven volstrekt abnormaal.

- Advertentie -

We worden al dagelijks getrakteerd op allerlei nonsensuitlatingen van Trump en nu dit er nog bij gaat me echt te ver. De heer Rhuggenaath moet zich met de problemen bezighouden zoals het een ‘leider’ betaamt en de bevolking niet trachten op te roepen met volstrekt onzinnig gebazel, koplamp verlichten en andere onzin.

Laten we de werkers in de zorg, politie, ambulance, brandweer, artsen liever in het zonnetje zetten en die beroepen bij naam noemen, en vooral dr. Gerstenbluth noemen. U moet zich schamen mijnheer Rhuggenaath.

Josef Martina,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Helemaal eens met dhr. Martina.
  Omdat de hele wereld meedoet wil dat niet zeggen dat wij als klein land waar zoveel problemen waren en zijn hieraan hoeven mee te doen idd nonsens. Prima kwalificatie.
  Als de hele wereld besluit aan het infuus te hangen moeten wij daar vgs Rhuggenaath ook aan mee doen.
  Het is en blijft een feit dat wij al jarenlang op dit eiland kampen met zakjenvulketij, bevoordelen van vrienden en vriendinnen, het beter had moeten gaan onder Rhuggenaath en wat blijkt er is geen bal veranderd!
  aanwijzing van Nl, tekorten hier en daar, Girobank, Ennia (nog steeds geen jaarrekening-en), Insel Air, Isla- Klesch daarvdoreejt niemand maar even over, de bovenmatige salariëring van de HH overheidsnv, ministers (met hun zero prestatie verdienen zij meer damde ministers in Nl)’en zo kunnen we doorgaan.
  Tja @Fox je hebt recht op je eigen mening maar denk een keer door!

 2. ….”Dag voor nationaal gebed”….

  Als Rhuggenaath toch op de religieuze tour gaat, kan hij beter een nationale biecht dag organiseren voor de roversbende waar hij leiding aan geeft.

  Kraaltjes en spiegeltjespolitiek die geen zoden aan de dijk zet.

  Een ding is zeker: De beste stuurlui staan in elk geval niet aan het roer.

  En Lintjesknip politici hebben we al genoeg.

 3. Mijnheer Martina ik weet niet sinds wanneer Rhuggenaath iets over de kerken of het geloof te vertellen heeft. Scheiding van kerk en staat weet u wel? Voorzover bekend heeft hij in dit geval slechts als spreekbuis gefunctioneerd t.b.v. de kerken. Zeer waarschijnlijk met de hoop om de bevolking, waaronder de vele gelovigen op het eiland, enige hoop te bieden in deze zware tijden. Sowieso was deze dag van het gebed niet alleen iets nationaals, maar een wereldwijd initiatief van kerken.

  Als niet gelovige had het voor mij niet gehoeven, maar ik denk live and let live. Als mensen daar kracht uit putten, so be it.

  Alleen tijd zal uitwijzen of de door de regering genomen maatregelen, die jij als nonsens kwalificeert, effectief zijn geweest. Als je dit door vertaalt dan is de hele wereld naar jouw mening dus verkeerd bezig. Ach ja, zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal.

 4. Helemaal met de heer Josef Martina eens, de PM moet nu doorpakken i.p.v. kerkelijke onzin, Rijke voetballers leveren salaris in om een en ander in stand te kunnen houden die zwaar lijden onder deze crisis, maar die zakkenvullers in de Curaçaose politiek en aanverwante bedrijven van de regering willen niet eens 10% minder salaris wel wel wel wie de schoen past trekke hem aan.

 5. Prima artikel van mijnheer Martina. Precies zoals u zegt de wereld staat in brand! Hou je bezig als overheid met zinnige ernstige zaken zoals die nu spelen en waarvan het einde niet in zicht is,dan ben je een leider! Maar ja leiderschap op Curaçao, is wel heel verver zoeken !
  Ik sta helemaal achter het artikel. Goed verwoord en straight to the point.

 6. Ik vind het een heel goede oproep van onze premier: laten we ons bezinnen op waarmee we ons doorgaans bezighouden en vooral ook op de ‘bizarre’ gedachte dat we als mensen alles zelf in de hand hebben en onder controle kunnen houden. De wereld is niet maakbaar!

 7. Volgens de schrijver, “Laten we de werkers in de zorg, politie, ambulance, brandweer, artsen liever in het zonnetje zetten.”

  Ik zou even mee wachten totdat ze iets hebben gedaan. De meeste huisartsen zijn telefonisch haast niet te bereiken, waarschijnlijk kunnen ze geen telefonische afspraken declareren, de meeste politie agenten zitten thuis ipv dat ze op toezien dat maatregelen worden gevolgd, GGZ-medewerkers staan op HATO zonder bescherming mensen te woord en zo eventueel het virus verspreiden.

  Laten we de werkelozen, daklozen en bijstandtrekkers liever te hulp schieten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -