28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:11

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Boete schending ‘blijf thuis’-regel

Boete schending ‘blijf thuis’-regel | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat bij overtreding van de ‘shelter in place’ (keda kas, blijf thuis)-maatregel er een boete opgelegd kan worden van 750 gulden.

,,Als iemand zich tussen 6.00 en 21.00 uur ‘s avonds op straat bevindt zonder geldige reden zoals aangegeven door de Curaçaose overheid, overtreedt deze persoon de regels en zal hij of zij de transactie moeten betalen. De overheid stelt strenge en concrete regels op voor de redenen en momenten dat een burger zich overdag op de openbare weg kan bevinden. De niet-naleving hiervan brengt een transactie met zich mee van750 gulden”, aldus het OM.

Dit geldt náást de avondklok (toke de keda)-regeling die al langer van kracht was en dus kan de boete 24 uur per dag uitgeschreven worden.

- Advertentie -

,,De ‘shelter in place’-maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen dat minder mensen zich op straat bevinden en om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen”, zo wordt nog eens uitgelegd.

,,Als onderdeel van de justitiële keten belast met de handhaving van de openbare orde, benadrukt het OM de noodzaak en het belang van een goede naleving van de door de overheid gestelde regels.” Andere transactiebedragen die al eerdere zijn bekendgemaakt blijven bovendien van kracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Ambulant. Heb je geen tuin? Mag ook de straat niet op met mijn quad. Dus rijd ik maar in de tuin een paar rondjes. En mijn jetski in het zwembad. Kan ik daar de jetski laten varen.

 2. @ Johannes,

  We moeten niet uit het oog verliezen WAAROM de regels er zijn, dat is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
  Bij mij hebben we ook een idioot in de buurt wonen die nog steeds iedere dag door de straat wil feveren. Het is knap irritant, maar hij komt niemand tegen, dus iemand besmetten zal hij niet.

  Maar wanneer we groepen mensen zouden hebben die elkaar gaan opzoeken dan heb je wel kans op overdracht van het virus en daar moet dan hard tegen worden opgetreden.

 3. Ik wil wel eens zien wat een rechter er van vind.
  Verplicht opsluiten van de bevolking.
  Corona dictatuur
  Parlement buiten spel.
  In de usa kon je opgesloten worden zonder rechter in een psychiatrische kliniek.
  Op politie verordening.
  Massaal werde mensen opgesloten die niks hadden. Verplichte medicatie en zelfs electroshocks.
  Verslaafden vastzetten in caprilles is begrijpelijk maar al op de grens.
  Maar een heel volk thuis verplicht opsluiten.
  Gaat eigenlijk gewoon te ver.
  Zeker gelet op wat de dreiging nu eigenlijk is.
  Die meer op paniek is gebaseerd dan kennis

 4. Maar hoe goed wordt gehandhaafd en worden er ook mensen gepakt?

  Er lijken veel overtredingen te zijn, maar geen cijfers over boetes en aanhoudingen.
  Ik hoor nog steeds quads rondscheuren. Niet op weg naar een winkel, of ze weten niet waar de winkel is.

  Zonder te zien dat daadwerkelijk gehandhaafd wordt zijn deze regels niet echt te verteren voor degenen die deze wel volgen vanwege belang van iedereen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -