AD | Asjes: Minister niet onschendbaar, maar ‘roddels’ geen aanleiding voor onderzoek

Premier Ivar Asjes laat GevMin Marvelyne Wiels vooralsnog niet vallen

Premier Ivar Asjes vindt dat GevMn Marvelyne Wiels niet onschendbaar is, maar vindt tevens dat ‘roddels’ geen aanleiding geven voor een onderzoek

Willemstad – Een minister is niet immuun vanaf het moment dat hij of zij de screening is gepasseerd, en ook niet onschendbaar als een Statenmeerderheid om politieke redenen geen vraagtekens stelt bij een minister.

,,Maar het kan ook niet zo zijn dat er telkens gereageerd wordt op ‘roddels’ die de ronde gaan over ministers”,

zo reageert premier Ivar Asjes (PS) op vragen van Statenlid Armin Konket (PAR) met betrekking tot het rapport van de ombudsman over de Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS). Konket stelde de vraag als volgt:

,,Minister Asjes heeft van de ombudsman een voorlopig verslag ontvangen. Essentie van de reactie van minister Asjes op deze nota is dat de ombudsman de wet niet respecteert en een onderzoek start naar de integriteit van een minister, terwijl deze persoon al gescreend is.

Verder vindt minister Asjes dat het merendeel van de punten die de ombudsman opgeschreven heeft in de Staten al besproken is. Kan ik uit dit standpunt van minister Asjes opmaken dat als een persoon eenmaal de screening is gepasseerd deze persoon immuniteit geniet voor wat hij of zij daarna in functie doet?

Is het ook zo dat als het benoemingenbeleid en het curriculum vitae (cv) van Wiels al besproken is in de Staten en de coalitiepartijen om politieke redenen hun zegen hebben gegeven aan het gedrag van de Gevolmachtigde minister, dat dit betekent dat de minister onschendbaar is?”

Op de vraag of de positie van Asjes ook gesteund is in de Raad van Ministers (RvM) antwoordt Asjes dat wat in de RvM besproken wordt geheim is.
Asjes stelt in zijn antwoord aan Konket tot slot dat hij eerdaags in een openbare Statenvergadering dieper in zal gaan op het rapport van de ombudsman over de Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Daarmee bevestigt hij wat partijgenoot en Statenlid Elmer Wilsoe (PS) gisteren tegenover deze krant verklaarde, namelijk dat de partij als geheel ook graag vragen over het rapport beantwoord ziet en dat de eigen partij ook kritisch zal zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

11 Reacties op “AD | Asjes: Minister niet onschendbaar, maar ‘roddels’ geen aanleiding voor onderzoek

 1. Renée van Aller

  Heeft de regering uitgezocht wat roddel en achterklap is en wat de feiten zijn? In hoeverre is het gezegde ‘dat waar rook is, ook vuur is’ in deze van toepassing? Het rapport van de Ombudsman zou voor ons reden tot grote zorg zijn. Want hoe maak je recht wat krom is? Wij zijn van mening dat dit steeds minder goed lukt. Want alleen woorden helpen hier niet meer. De regering zal moeten laten zien dat dubbelspel en misdaad niet lonen. En waar is dat fameuze briefje van Helmien Wiels die zijn politieke nalatenschap in de bekwame handen van de premier en zijn zus als GVM naliet? Bewijzen! De sociale media kunnen tegenwoordig een opzienbarende invloed uitoefenen. Het is verstandig daarmee rekening te houden. Het recht van wie het hardste kan ontkennen zonder bewijzen werkt niet meer. Renée van Aller&John de Vries

 2. De hele PS is een partij van griezels met Asjes voorop.
  Wilsoe, Whiteman, fraudeline Wiels, om een maaar een paar te noemen.
  laffe leugenaars en bedriegers…

 3. Ja, Wilsoe is nog enger…als moordverdachte o.a.

 4. lol

 5. Asjes gaat de Ombudsman/vrouw en haar rapport onder de grond schoffelen, gaat beweren dat er inderdaad wel iets te verbeteren was (auto voor Candelaria) en dat dit ook is rechtgezet, en daarmee is de kous af.

  Naar buiten uit demonstreren we maar weer eens het niet zo nauw te nemen met waarheidsbevinding en dat we kiezen voor juist leugens en achterklap een een gevolmachtigd minister die als volkomen belachelijk en onbetrouwbaar wordt gezien.

  Twee bananen in plaats van sterren in de vlag en we zijn klaar.

 6. Joep Meloen

  Mensen, wat verwachten we nu voor reactie van iemand die het in zijn hoofd haalde om het heel parlement buiten spel te zetten voor meer dan 3 maanden door geen vergaderingen meer uit te schrijven ?
  Dat men vervolgens op een alternatieve plaats moest gaan vergaderen en dat dit figuur toen begon over illegaal etc.

  Dit figuur is nu premier en is zijn streken nog niet verloren.
  Ben nu toch heel benieuwd of Rosaria dit ook weer gaat slikken. Zal wel, want zijn arm zit tot aan zijn oksel in het achterwerk van Asjes. Is wel makkelijk, want kan hij die immense kont ook meteen kussen.

 7. stanley Held

  Wie denkt de heer Asjes in de maling te nemen? Simpel ik wordt als ambtenaar gescreend en pleeg wordt daatna aangemerkt als verdachte. Volgens de heer Asjes mag er geen onderzoek plaatsvinden omdat er een screening reeds heeft plaatsgevonden. Laat mij niet lachen. De vraag die ik aan de heer Asjes zou stellen is ” wat is de taak van een ombudsman of vrouw?”. Als hij dat weet zou hij nooit zo een antwoordt geven. Naar mijn mening heeft hij de instelling ombudsman of vrouw onderschat. Katers in het nauw maken echt grote en rare sprongen.

 8. Roddels roddels!!!!! Het zijn feiten harde feiten.

 9. Roadrunner

  Probleem is dat dat de bevolking – die deze club (PS) zegt te steunen – bakken met geld gaat kosten. Blijkbaar interessert men dat niet…

 10. Laat Wilsoe zijn mond houden, hij is net zo onbetrouwbaar en hypocriet als Fraudelyne.

  Zijn verstandelijk beperkte zoontje (de appel valt niet ver van de boom) heeft notabene dankzij Fraudelyne een mooie baan in het Curacaohuis gekregen.

  Nee, Wilsoe (laffe loopjongen van Robbie dos Santos) moet zijn mond houden.

 11. Alles gaat HIER OM MACHTVERTOON/ “HYPOCRISIE ” !! Hoe ver kan je ZAKKEN !! Maar JA “EVERYTHING what GOES UP, MUST COME DOWN !! ” Het is een kwestie van wachten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *