AD | Aruba heeft sleutel raffinaderij terug

Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes was het noodzakelijk om het huurcontract met Citgo te verbreken

Oranjestad – Met de ondertekening van een ‘transfer agreement’ en de symbolische overhandiging van de sleutel, heeft Aruba weer de beschikking over de raffinaderij. Wel moeten de Staten van Aruba formeel het verbreken van het contract met Citgo nog goedkeuren.

Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes was het noodzakelijk om het huurcontract met Citgo te verbreken, zodra duidelijk werd dat het oliebedrijf niet aan zijn verplichtingen kon voldoen.

Een en ander was het gevolg van de sancties tegen Venezuela, waardoor moederbedrijf PdVSA buitenspel werd gezet. De regering heeft per brief het parlement verzocht zo snel mogelijk een wet aan te nemen om de transfer agreement juridische grond te geven.

Zodra dat is geregeld, kan de zoektocht naar een nieuwe exploitant beginnen. Aruba hoeft niet te vrezen voor problemen met de brandstofvoorziening, want die wordt voorlopig afgehandeld door staatsbedrijven RdA en TDEA.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Aruba heeft sleutel raffinaderij terug

  1. Tja de raffinaderij daar is ook bijna 100 jaar oud en verouderd/slecht onderhoud dus lekkend dus de grond bevat meer lekolie als Maracaibo afbreken kost meer geld dan het oplevert (ondanks andere berichten) er is asbest in verwerkt en dan moet er nog een paar meter worden afgegraven en schoon gemaakt. Kosten (zeer grove schatting) 200 miljoen. En ik denk niet dat het eiland het heeft. Dus over 50 jaar staat het skelet er nog steeds.

  2. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

  3. En nu: Slopen en terrein schoonmaken!!!. Nu Curacao nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *