AD | Aon wijst op risico’s Ennia-polis

Het gebouw van verzekeraar Ennia in Willemstad | NOS – Persbureau Curacao

Willemstad – Ennia heeft verbolgen gereageerd op een brief waarin broker Aon Dutch Caribbean klanten met een Ennia-polis wijst op de risico’s van verzekerd zijn bij deze maatschappij.

De Aon-brief is in handen van deze krant. Ennia wordt ongunstig beoordeeld door Aon’s Market Security Committee, zo schrijft de lokale directie. Om dit te bepalen kijkt deze interne Aon-commissie naar bepaalde zaken die onder andere verband houden met de openbaarmaking van financiële cijfers.

De Ennia-top is ‘teleurgesteld en boos’ over deze actie van businesspartner Aon, waarmee jarenlang is samengewerkt. Aldus directeur Reinald Curiel desgevraagd. Klanten worden onnodig ongerust gemaakt. Weliswaar is de noodregeling van toepassing, maar de Centrale Bank CBCS heeft bij herhaling publiekelijk gesteld dat Ennia normaal aan haar verplichtingen kan voldoen.
Verder is Aon niet consistent, meent Curiel. Want terwijl Aon Dutch Caribbean klanten Ennia-polissen afraadt, neemt Aon Benfield in Nederland wel aanzienlijke bedragen premies aan om Ennia te herverzekeren. ,,Dus dán is er wel vertrouwen.”

En hoewel ten tijde van de noodregeling formeel niet hoeft te worden gepubliceerd, is het wel de bedoeling dat Ennia de jaarcijfers gewoon openbaar zal maken.

Curiel: ,,Ennia is een sterk merk met goede producten en prijzen. De markt herkent en erkent dat. Daar werken wij ook aan, om met goede producten tegen de best mogelijke prijzen onze klanten optimaal te bedienen. Hierdoor zijn wij ook groot geworden.”

Hij vindt het daarom ‘zeer kwalijk’ om te moeten vaststellen dat een businesspartner zich op een dergelijke manier opstelt. ,,Er is een uitvoerige conference call geweest met Aon Market Security Committee, Aon Curaçao, Aon Nederland, Ennia en de CBCS. Op een duidelijke wijze heeft Centrale Bank-directeur Jose Jardim de situatie uiteengezet. Ook is erop gewezen dat de schademarkt, waarop Aon lokaal hoofdzakelijk actief is, nauwelijks geraakt wordt door de noodregeling.”

In de brief aan cliënten legt de verzekeringsmakelaar uit op objectieve wijze vast te stellen of een verzekeraar redelijkerwijs in staat is zich aan de contractuele verplichtingen jegens klanten van Aon te houden. Naar de mening van de commissie kunnen Ennia Caribe Holding en de daaraan gerelateerde bedrijven niet bepaalde specifieke criteria voldoen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Aon wijst op risico’s Ennia-polis

  1. Curacao Revisited

    “Centrale Bank CBCS heeft bij herhaling publiekelijk gesteld dat Ennia normaal aan haar verplichtingen kan voldoen.”
    dat heeft CBCS niet gezegd. ENNIA kan op korte termijn aan zijn verplichtingen voldoen. Voor de lange termijn is er een tekort (solvabiliteits issues)

  2. Als Aon consequent was geweest dan hadden ze reeds maanden geleden de waarschuwing moeten geven en niet nu als mostert na de maaltijd.

  3. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *