AD | Ann Groot- Philipps naar OCTA

Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps: ,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”

Na 7 maanden in de positie als Kabinetsdirecteur Curaçaohuis vertrekt Ann Groot-Philipps als adviseur van premier Ivar Asjes naar Brussel

Willemstad – Ann Groot-Philipps, de huidige directeur van het Curaçaohuis in Den Haag, wordt de adviseur van premier Ivar Asjes in zijn hoedanigheid van (vice) voorzitter van de Association of the Overseas Countries and Territories of the European Union (OCTA).Dat heeft de regering in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt. De associatie van 22 landen en gebieden overzee (LGO) heeft als doel op te komen voor de belangen van de landen en gebieden die een bijzondere staatsrechtelijke band onderhouden met Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland.

Het idee is om de landen die een speciale band met deze vier landen hebben, meer voor het voetlicht te plaatsen in Brussel. Asjes is momenteel nog vicevoorzitter, vanaf februari 2015 wordt hij voorzitter van de OCTA.

In de media verschenen de laatste tijd berichten dat Groot- Philipps problemen had met Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels in Den Haag vanwege haar uitgaven en daar niet langer wilde werken.

De regering heeft in de persverklaring niet over deze kwestie gerept. Groot-Philipps wordt in het persbericht omschreven als een professional met een uitgebreide kennis en ervaring in internationaal werkverband.

In het verleden was zij onder andere interim- directeur bij Buitenlandse Zaken en Gevolmachtigd minister in Washington voor de Nederlandse Antillen.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “AD | Ann Groot- Philipps naar OCTA

  1. Het was stukken beter geweest om juist deze wel integere en beschaafde dame als gevolmachtigd minister te benoemen, maar nee, we houden de vismarkt gaande in het Curacao huis en deze dame moet maar wat anders gaan doen. Om je kapot te schamen Curacao !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *