AD | Ambtenaren 11 mei weer aan de slag

Rhuggenaath sluit zijn brief af door aan te geven dat de crisis de overheid heeft laten zien dat haar vermogen zich – als het moet – aan te passen groter is ‘dan we misschien dachten’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ook de werkzaamheden binnen de overheid worden op maandag 11 mei hervat. Dat laat de premier en tevens minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath, in een circulaire ‘aan alle personeelsleden van de overheid van Curaçao’ weten.

In de circulaire wordt aan alle leidinggevenden in de overheid verzocht om met inachtneming van het protocol ‘Opstarten werkzaamheden Gobièrnu di Kòrsou’ per direct voorbereidingen te treffen zodat vanaf maandag de dienstverlening weer kan worden aangeboden en medewerkers hun reguliere taken kunnen oppakken.

Voor sommige diensten of afdelingen zal een aanpassing in de werkwijze nodig zijn. Hierbij wordt gedacht aan onder andere fysieke aanpassingen in de werkruimte; het invoeren van shifts; en het faciliteren van thuiswerken op basis van vastgelegde wekelijkse resultaatafspraken en geregeld contact met de leidinggevenden en collega’s.

De premier wijst er tegelijkertijd op dat leidinggevenden gepaste aandacht moeten schenken aan eventuele onzekerheden die leven bij medewerkers over de terugkeer naar het werk. Personeelsleden zullen zelf ook de mogelijkheid krijgen hun beleving, gedachte en gevoelens te uiten in een sessie onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren maatschappelijke werkers van de overheid onder aansturing van Arbo Consult.

Rhuggenaath sluit zijn brief af door aan te geven dat de crisis de overheid heeft laten zien dat haar vermogen zich – als het moet – aan te passen groter is ‘dan we misschien dachten’.

,,Daaruit is een reeks van aanpassingen gekomen die ook goed zijn om vanaf nu in stand te houden en verder te bevorderen. Het ‘nieuwe normaal’ inzake onder meer thuis werken, digitalisering en flexibele inzet zijn goed om vast te houden en binnen de overheid waar mogelijk verder te faciliteren”, aldus de premier.

,,De financiële, economische en sociale gevolgen van deze internationale crisis zullen we nog lang voelen en we moeten ons daarop verder aanpassen. Laten we de kansen die dat biedt voor versnelling van een reeks noodzakelijke verbeteringen en veranderingen ook gebruiken. Daarmee kunnen we de overheid en onze gemeenschap meer toekomstbestendig maken en met elkaar de weg omhoog uit deze crisis uitstippelen.”

Bron: Antilliaans dagblad van 8 mei 2020

4 Reacties op “AD | Ambtenaren 11 mei weer aan de slag

  1. Ambtenaren en thuiswerken… Dan weet je het wel.

  2. Ha Ha, nu pas begrijp ik waarom er geen gaten zijn gevuld ???

  3. Curacao revisited

    “Rhuggenaath sluit zijn brief af door aan te geven dat de crisis de overheid heeft laten zien dat haar vermogen zich – als het moet – aan te passen groter is ‘dan we misschien dachten’.”
    jullie hebben laten zien dat als er een crisis is, je vooral aan jezelf denkt. Geen salaris reducties, een schamele 10% van je salaris afstaan aan de voedselbank en vooral alle schuld aan Corona geven. Deze regering had geen plan, heeft geen plan, en zal geen plan krijgen. Het enige plan is de rit uitzitten, je zakken vullen en je pensioen veilig stellen

  4. 6 weken achterstand inhalen. Nieuwe, arbeidsintensieve regelingen beoordelen. Mooi excuus dat er voorlopig niet bezuinigd kan worden op het ambtenaren apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *