32 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Alwyn Lin verdachte in zaak Avestruz

Alwyn Lin staat bekend als een financieel zeer goed onderlegde ondernemer. In het verleden heeft Lin de leiding gehad over de Arubaanse Investeringsbank (AIB). Het verhandelen van terreinen is zijn specialiteit.

Oranjestad – Een vierde verdachte in de zaak Avestruz (Struisvogel) heeft een gezicht gekregen. Het gaat volgens nieuwskanaal 24ora om ondernemer Alwyn Lin. Het Openbaar Ministerie (OM) berichtte woensdag over dit nieuwe corruptieonderzoek. Bij de huiszoekingen, ook eentje in Curaçao, zijn geen verdachten aangehouden. 

Hoewel er meerdere verdachten zijn, wil het OM nu alleen bevestigen dat Sevinger inderdaad verdacht is. Het onderzoek richt zich op corruptiedelicten en andere strafbare feiten, maar meer wil justitie daar nog niets over kwijt. Behalve de voormalige minister, worden ook ondernemers onderzocht die ‘op oneigenlijke gronden’ overheidsterreinen hebben gekregen.

Eén daarvan is Leoncita Arends van de radiozender Canal 90, die altijd pro kabinetten- Eman en partij AVP is geweest. Zij bevestigt zelf in de media dat ze wordt verdacht van omkoping, fraude en valsheid in geschrifte. ,,Dit is puur politiek”, zegt Arends, die de huidige minister van infrastructuur Otmar Oduber verwijt achter de aanklacht te zitten.

Nu duikt ook de naam van Lin op. Hij staat bekend als een financieel zeer goed onderlegde ondernemer. In het verleden heeft Lin de leiding gehad over de Arubaanse Investeringsbank (AIB). Ook was hij gedurende enkele jaren interim-directeur van de Algemene Ziektekostenverzekering. Ook bij hem viel de recherche binnen. Lin zelf was op reis, maar dat was geen reden voor de autoriteiten om later terug te komen.

Na een korte periode gewerkt te hebben als adviseur voor de vorige regering, besloot Lin zich geheel te wijden aan zijn bedrijven. Het verhandelen van terreinen is zijn specialiteit.

Lin is samen met twee oud-collega’s van de AIB betrokken bij het financieren van de megaverbouwing van Luchthaven Reina Beatrix en bij het herfinancieren van de schulden van woningbouwstichting FCCA en Utilities Aruba. Het OM wil geen commentaar geven op deze nieuwe onthulling.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...