30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 19:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Actie tegen atrako’s

KPC politie meer zichtbaar | Antilliaaans Dagblad

Willemstad – In de komende dagen zal de gemeenschap aanmerkelijk meer politieagenten op strategische plaatsen zien, wordt het aantal patrouilles gedurende de dag- en avonduren verhoogd en zullen partners binnen de justitieketen – die de politie zullen bijstaan – bij preventieve controles worden betrokken.

Tevens zullen veel meer controles worden verricht op verdachte voertuigen en personen en bij locaties waarvan bekend is dat daar illegale activiteiten plaatsvinden. De politie wil op deze manier – de agressievere aanpak die Justitieminister Quincy Girigorie eerder aankondigde – korte metten maken met de golf van atrako’s waar Curaçao met name sinds begin dit jaar mee wordt geteisterd.

In een verklaring die gisteravond is uitgestuurd, geeft het Korps Politie Curaçao (KPC) te kennen zich bewust te zijn van de toename van het aantal gewelddadige overvallen (atrako’s). ,,Dit brengt een gevoel van onzekerheid in de gemeenschap teweeg”, aldus de politie, die aangeeft dat het Atrakoteam hard werkt aan de verschillende atrakogevallen en dat er naast aanhoudingen die reeds zijn verricht, ook zicht is op enkele verdachten die nog moeten worden aangehouden.

- Advertentie -

Ook heeft de politie tijdens controles in de afgelopen weken verschillende vuurwapens in beslag genomen die mogelijk bij atrako’s zijn gebruikt.

,,Hoewel de aandacht voor criminaliteit een verantwoordelijkheid is van de gehele gemeenschap, blijft de politie het orgaan dat belast is met het waarborgen van de publieke orde en veiligheid. In dit kader treft de politie extra maatregelen om enerzijds preventief te handelen en aan de andere kant direct te reageren op atrakogevallen, om zo het aantal snelle aanhoudingen te verhogen”, aldus de verklaring van het KPC.

Om niets vroegtijdig vrij te geven over de strategie van het KPC, kunnen in dit stadium geen details bekend worden gemaakt, zo laat de politie weten, maar de gemeenschap zal vanzelf concrete acties gaan zien, in de komende dagen al.

,,Hierbij blijft de politie rekenen op medewerking van de gemeenschap door informatie te geven wanneer dat nodig is en verdachte gevallen meteen te melden. We hebben u nodig, om ons te helpen u te helpen”, zo sluit het KPC de verklaring af.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. helemaal mee eens trui dat dit het verplaatsen van het probleem is: sommige mensen stellen ook bv voor om ladies night te verbieden maar dan ga je gewoon ergens anders naar toe om alsnog aan je trekken te komen.
  Zelfde geldt voor types als mevrouw Cova: die kan je best verbieden binnen MEO maar duiken dan weer ergens anders van onder de lakens op.

 2. Girigori , en andere ministers, missen visie, inzicht, structureel en planmatig beleid.
  Het probleem moet veel fundamenteler worden aangepakt.

  Snoepreisjes om met een feestdelegatie in verre landen in dure hotels allerlei congressen bij te wonen lossen 0,0 problemen op.

  Curaçao heeft wat creatievere hands on ministers en politici nodig die reeds kundig zijn. niet van die salon ministers die op congres na congres aflopen en on the job allerlei dure en vruchteloze studies gaan volgen tijdens hun ambtstermijn.

 3. Windowdressing door Girigorie.

  Er is maar 1 zeer effectieve oplossing voor het aantal atrakos – zie mijn eerdere post.

  Meer politie op straat helpt alleen als je op iedere straat een agent, nee meerdere agenten, zet, uiteraard volledig onmogelijk, zeker op een bijna bankroet eiland.

  Als je in straat A een agent zet, gaat de overvaller naar straat B.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -