31 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Actie tegen atrako’s

KPC politie meer zichtbaar | Antilliaaans Dagblad

Willemstad – In de komende dagen zal de gemeenschap aanmerkelijk meer politieagenten op strategische plaatsen zien, wordt het aantal patrouilles gedurende de dag- en avonduren verhoogd en zullen partners binnen de justitieketen – die de politie zullen bijstaan – bij preventieve controles worden betrokken.

Tevens zullen veel meer controles worden verricht op verdachte voertuigen en personen en bij locaties waarvan bekend is dat daar illegale activiteiten plaatsvinden. De politie wil op deze manier – de agressievere aanpak die Justitieminister Quincy Girigorie eerder aankondigde – korte metten maken met de golf van atrako’s waar Curaçao met name sinds begin dit jaar mee wordt geteisterd.

In een verklaring die gisteravond is uitgestuurd, geeft het Korps Politie Curaçao (KPC) te kennen zich bewust te zijn van de toename van het aantal gewelddadige overvallen (atrako’s). ,,Dit brengt een gevoel van onzekerheid in de gemeenschap teweeg”, aldus de politie, die aangeeft dat het Atrakoteam hard werkt aan de verschillende atrakogevallen en dat er naast aanhoudingen die reeds zijn verricht, ook zicht is op enkele verdachten die nog moeten worden aangehouden.

Ook heeft de politie tijdens controles in de afgelopen weken verschillende vuurwapens in beslag genomen die mogelijk bij atrako’s zijn gebruikt.

,,Hoewel de aandacht voor criminaliteit een verantwoordelijkheid is van de gehele gemeenschap, blijft de politie het orgaan dat belast is met het waarborgen van de publieke orde en veiligheid. In dit kader treft de politie extra maatregelen om enerzijds preventief te handelen en aan de andere kant direct te reageren op atrakogevallen, om zo het aantal snelle aanhoudingen te verhogen”, aldus de verklaring van het KPC.

Om niets vroegtijdig vrij te geven over de strategie van het KPC, kunnen in dit stadium geen details bekend worden gemaakt, zo laat de politie weten, maar de gemeenschap zal vanzelf concrete acties gaan zien, in de komende dagen al.

,,Hierbij blijft de politie rekenen op medewerking van de gemeenschap door informatie te geven wanneer dat nodig is en verdachte gevallen meteen te melden. We hebben u nodig, om ons te helpen u te helpen”, zo sluit het KPC de verklaring af.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

7 reacties

 1. helemaal mee eens trui dat dit het verplaatsen van het probleem is: sommige mensen stellen ook bv voor om ladies night te verbieden maar dan ga je gewoon ergens anders naar toe om alsnog aan je trekken te komen.
  Zelfde geldt voor types als mevrouw Cova: die kan je best verbieden binnen MEO maar duiken dan weer ergens anders van onder de lakens op.

 2. Girigori , en andere ministers, missen visie, inzicht, structureel en planmatig beleid.
  Het probleem moet veel fundamenteler worden aangepakt.

  Snoepreisjes om met een feestdelegatie in verre landen in dure hotels allerlei congressen bij te wonen lossen 0,0 problemen op.

  Curaçao heeft wat creatievere hands on ministers en politici nodig die reeds kundig zijn. niet van die salon ministers die op congres na congres aflopen en on the job allerlei dure en vruchteloze studies gaan volgen tijdens hun ambtstermijn.

 3. Windowdressing door Girigorie.

  Er is maar 1 zeer effectieve oplossing voor het aantal atrakos – zie mijn eerdere post.

  Meer politie op straat helpt alleen als je op iedere straat een agent, nee meerdere agenten, zet, uiteraard volledig onmogelijk, zeker op een bijna bankroet eiland.

  Als je in straat A een agent zet, gaat de overvaller naar straat B.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -