AD | Abraham beschuldigd van mishandeling vrouw

Gedeputeerde Clark Abraham van Bonaire vast voor huiselijk geweld | Jeu Olimpio

Willemstad/Kralendijk – De Bonairiaanse gedeputeerde Clark Abraham is zaterdagavond bij terugkeer van een dienstreis aangehouden.

De politicus wordt verdacht van onder andere mishandeling, stalking, huisvredebreuk en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De echtgenote van Abraham heeft aangifte gedaan. Het tweetal heeft samen een zoon.

Details zijn niet bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) BES maakte zaterdag alleen bekend dat ‘de man C.A.’ zaterdagavond na verhoor is aangehouden na een aangifte. De aangifte is gedaan door zijn vrouw. Abraham heeft met haar een zoon.

De gedeputeerde keerde zaterdag laat in de middag terug uit Nederland, waar hij vorige week samen met vrijwel de hele Eilandsraad was voor een dienstreis. Zij woonden een conferentie bij van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en hadden overleg met Nederlandse parlementsleden op het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko).

Het OM liet zaterdagavond opmerkelijk snel weten dat ‘C.A.’ rond 20.00 uur was aangehouden. Een uur later bevestigde woordvoerder Norman Serphos dat het om Clark Abraham ging. ,,Hij wordt verdacht van onder andere mishandeling, stalking, huisvredebreuk en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. In deze zaak is aangifte gedaan.

De aanhouding heeft plaatsgevonden op last van de officier van justitie van het OM BES. KPCN is belast met het onderzoek in deze zaak.”

In een toelichting stelt Serphos dat Abraham voor zijn vertrek uit Nederland op de hoogte was gesteld van de aangifte. Afgesproken was dat hij zich zou melden bij de politie. ,,Voor bewindspersonen geldt hetzelfde als voor andere verdachten. Het enige verschil is dat Abraham vooraf op de hoogte is gesteld.” Daardoor was aanhouding op het vliegveld niet nodig en kon de gedeputeerde zelf naar het politiebureau gaan.

Radioverslaggever Aimed Ayubi van Live 99 was op het vliegveld toen de gedeputeerde aankwam met de KLM-vlucht uit Nederland. Op foto’s is te zien dat Abraham samen met Eilandraadslid Michael Pieters naar de paspoortcontrole loopt.

Buiten werd Abraham opgewacht door zijn advocaat, met wie hij naar het politiebureau ging. Ook partijgenoot Pieters ging mee en later werd de moeder van Abraham daar gezien, aldus Ayubi. Het onderzoek in de zaak wordt verder door de politie verricht. De rechter-commissaris zal beslissen of de gedeputeerde langer vast blijft of het onderzoek in vrijheid mag afwachten.

Vanuit de politiek was gisteren nog niet gereageerd op de aanhouding
van Abraham.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Abraham beschuldigd van mishandeling vrouw

  1. Politieke vervolging denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *