AD | Aanwijzingen voor wanbeleid bij SSC

management SSC op niet-transparante wijze benoemd, werknemers geïntimideerd en gedwongen buiten bestaande werkregels om te werken | Jeu Olimpio

Willemstad – Er zijn volgens parlementariër Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) ernstige aanwijzingen dat er binnen de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) zaken plaatsvinden waarbij werknemers geïntimideerd worden en geld wordt misbruikt dat bestemd is voor studenten.

,,Op 3 april gaf SSC publiekelijk te kennen dat er problemen waren met het betalen van studenten die in de regio gaan studeren. Daarop heb ik de minister van Financiën benaderd om de jaarrekeningen van 2010 tot 2015 van SSC naar het parlement te sturen omdat er indicaties waren dat gelden verkeerd werden gebruikt. Op Dag van de Arbeid kreeg ik een telefoontje om in te grijpen bij SSC omdat gelden systematisch verkeerd worden gebruikt”, schrijft Alcalá-Wallé.

Volgens de PAR-parlementariër schijnt het management van SSC op niet-transparante wijze benoemd te zijn, worden werknemers geïntimideerd en gedwongen buiten bestaande werkregels om te werken.

,,Op het moment dat een werknemer het management op de regels wijst, wordt de werknemer opzij gezet en ontslag aangezegd. Op 1 mei kwam mij ter ore dat een andere medewerker het SSC voor de rechter heeft gedaagd en de zaak heeft gewonnen, waarbij hij onmiddellijk weer in dienst moet worden genomen. SSC heeft met de uitspraak geweigerd de werknemer terug te nemen en prefereert de werknemer een miljoen gulden te geven om weg te blijven. Ondertussen is een veiligheidsbedrijf ingehuurd om te zorgen dat de werknemer in kwestie, die een goede reputatie heeft en een onaantastbaar traject heeft, niet op het werk verschijnt. Als SSC op deze wijze wordt geleid, is er logischerwijs geen geld voor studenten.”

De vragen die Alcalá-Wallé aan de minister stelde zijn nooit beantwoord maar er is wel meer geld naar SSC gestuurd. Ze heeft de minister nogmaals benaderd over de kwestie en een verzoek ingediend voor een onderzoek door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) naar het reilen en zeilen binnen SSC.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Aanwijzingen voor wanbeleid bij SSC

 1. PAR, PNP, MAN (niet Cooper) hebben natuurlijk geen schuld in niets. Door deze dome instelling is Curaçao hier beland Briantje (of beter braintje)

 2. FOL, PLKP, PS, MAN (Cooper) etc doen dit al jaren en jaren.

 3. Lionfish

  Waarom verbaast dit al lang niemand meer? De rovers van Schotte zitten al lang niet meer alleen in de politiek.

 4. Laat mewvrouw de freitas maar alles zelf terug betalen!

 5. Ik zou die miljoen nemen en ergens anders gaan werken, bye bye.

 6. Deze aanwijzingen van wanbeleid zijn er al jaren.

  Maar zoals het parlement, met de schaamteloze klootzakken van Pueblo Soberano voorop, het ordinaire viswijf Fraudelyne Wiels oneindig lieten graaien kon ook dictator de Freitas van Studiefinanciering ongestoord vriendjes en vriendinnetjes benoemen en gemeenschapsgeld over de balk gooien.

  Goed dat de PAR nu ingrijpt.

 7. En wanneer gaat iemand ingrijpen en het zittende management ter verantwoording roepen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *