31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Aannemer Curcon over de kop

Curcon op Curaçao en Bouwmaatschappij Bonaire vragen faillissement aan

Willemstad/Kralendijk – Aannemer Herman Peelen, met Peelen Holding bv eigenaar van Curcon Holding bv en Bouwmaatschappij Bonaire bv, heeft het faillissement aangevraagd voor beide grote bouwbedrijven.

Het verlies op het project Resort Bonaire van Europarcs Nederland heeft het aannemersconcern de das omgedaan, alsmede de ‘zeer slechte situatie in de bouw op Curaçao’. Zo schrijft Peelen in een brief aan opdrachtgevers, leveranciers, directieleden en overige stakeholders.

De brief is in handen van het Antilliaans Dagblad. ,,Helaas is de situatie er in de laatste maanden dusdanig slecht gaan uitzien, dat we niet meer aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.” Peelen was gisteravond voor de redactie niet bereikbaar voor nader commentaar.

- Advertentie -

Curcon is een bouwbedrijf met jarenlange ervaring (volgens het Handelsregister sinds 1988) en noemt zichzelf ‘marktleider’. Er werkten in elk geval tot voor kort 120 personeelsleden. Samen met de zustermaatschappijen heeft Curcon een groot aanbod in producten, zoals betonwerken, heiwerken, grondboringen en timmerwerken, aldus de website.

Onder de holding van de 68-jarige in de Nederlandse plaats Steenderen geboren Peelen, valt ook Bouwmaatschappij Bonaire, in 2007 door Curcon overgenomen. Het bouwbedrijf op Bonaire functioneert geheel zelfstandig, maar maakt gebruik van de ervaring en technieken van Curcon.

,,Er is een verzoek ingediend bij het Gerecht in eerste aanleg Curaçao voor een faillissementsaanvraag. Gezien de omvang van de zaak en na overleg met onze advocaat, kan met vrij grote zekerheid worden gesteld dat deze aanvraag wordt toegekend”, schrijft Peelen. ,,Tot het gehele afgelopen weekend hebben we intern en binnen de familie nog geprobeerd oplossingen te vinden, maar deze zijn kansloos.”

De directeur-eigenaar legt ook uit wat er speelt: ,,De klap die we hebben moeten incasseren met de ‘heren’ van Europarcs Nederland waarvoor we Resort Bonaire bouwden, heeft ons indertijd veel meer dan een miljoen dollar gekost en dit, moeten we concluderen, was samen met de zeer slechte situatie in de bouw op Curaçao voor ons de doodsteek.”

- Advertisement -

Daarnaast waren er ‘enkele tegenslagen op Bonaire’. Daardoor is er voor beide ondernemingen ‘geen levensvatbaarheid meer’. Zo concludeert Peelen, die betrokkenen bedankt voor hun steun en vertrouwen. Het raakt hem en zijn echtgenote ‘enorm dat dit op deze manier moet eindigen’.

Curcon is gelieerd aan meerdere bedrijven, waaronder Meva Formworks Caribbean bv (bekisting), Piling and Foundation Caribbean bv (hei- en fundatiewerken), Boorbedrijf Caribbean bv (deepwellputten) en Ruitersportcentrum ‘de Zijsprong’ nv (appartementencomplex te Oost-Jongbloed).

Het is niet bekend of een faillissement van Curcon ook hen raakt.
Curcon deed aan hotelbouw, woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie, restauratie en waterbouw. Circa 95 procent van de werknemers werkt voor Curcon op het industrieterrein Seru Loraweg. Dit bouwbedrijf en Bouwmaatschappij Bonaire, met Gerhardus Kuijpers als technisch directeur, hebben heel wat grote werken gerealiseerd.

Laatstgenoemde onderneming aan de Kaya Amsterdam op Bonaire bestaat al sinds 1951. Het personeelsbestand van Bouwmaatschappij Bonaire bestaat uit ongeveer 50 vaste medewerkers.Volgens het gerecht is er nog geen faillissementsvonnis.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Tja, aannemers. Het meest corrupte beroep ter wereld, nog voor taxichauffeurs, makelaars en bankiers (sorry, niet eens brons voor Eric Garcia, Stephen Capella en Nesya Isenia).

    Zwart geld en oplichting, van klanten en belastingen, is in de aannemerij aan de orde van de dag.

    En dan geeft Curcon de schuld aan de opdrachtgever van een groot project, terwijl het verlies daarop gewoon hun eigen schuld is. Te lage offerte verstrekt of meerwerk niet goed afgesproken.

    De aannemerij kennende heeft de aandeelhouder zijn vennootschappen al vakkundig leeg gehaald. Zodat er voor belastingen, leveranciers en klanten niets overblijft.

    Een faillissement legaliseert deze diefstal vervolgens.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -