29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Aangifte nepproducten

Disosa laakt de modus operandi van MEO

Willemstad – Het counterfeit en merkprotectiebedrijf Disosa heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen het bedrijf Na Ji nv aan de Rooseveltweg.

Bij deze winkel werd in januari door het controleteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een fabriekje ontdekt waar nep-handzeepjes verpakt werden in verpakkingen van Procter & Gamble, Colgate en Palmolive. Ook werd goedkoop waspoeder in dure verpakkingen gedaan en werden condooms van Chinese makelij in dure Durex-doosjes verpakt.

De aangifte namens de merkhouders is gebaseerd op laboratoriumrapporten waaruit blijkt dat het daadwerkelijk om nepartikelen gaat. Disosa laakt de modus operandi van MEO en stelt dat MEO niet alleen ervoor gezorgd heeft dat het haast onmogelijk is geweest aangifte te doen; ook blijkt dat het disciplinaire onderzoeksteam, met daarin leden van onder andere de douane en van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), niet nader onderzoek heeft verricht en daardoor niet alle illegale producten heeft verwijderd. De winkel was vlak na de inval van MEO gewoon weer open, terwijl er strafbare feiten zijn gepleegd. De bevolking wordt niet in campagnes gewaarschuwd voor de gevaren die deze praktijken voor de gezondheid met zich meebrengen, aldus Disosa.

Disosa-directeur Louis Comvalius legt nader uit: ,,Op een MEO-filmpje van de inval bij Na Ji nv sporen de opsporingsambtenaren de eigenaar aan voor te doen hoe in het fabriekje de nepproducten worden verpakt. Daarmee wordt deze eigenaar aangezet om handelingen te verrichten die tot zijn eigen veroordeling zouden kunnen leiden. Hierdoor is aangifte hiertegen al niet meer mogelijk. Later is er een filmpje verspreid waarin getoond wordt hoe MEO de in beslag genomen producten vernietigt.

Maar noch MEO, noch de douane – die bevoegd is om importpapieren op te vragen – heeft nader onderzoek gedaan naar meer nepproducten of voorraden, want enkele dagen later hebben wij op dumpplaats Shut nog zeker 40.000 verpakkingen van de zeepjes teruggevonden. Ook is er een distributienetwerk, want op verschillende adressen – meestal de kleinere toko’s – zijn dezelfde producten nog teruggevonden. Op Facebook worden de condooms bovendien te koop aangeboden. Dit leidt tot de conclusie dat niet alles in beslag is genomen en dat het multidisciplinaire team in elk geval geen vervolgonderzoek heeft gedaan.”

Het feit dat in de winkel een eigen fabriekje huist, is een strafbaar feit, zo stelt Comvalius. ,,Daar hebben zij geen vergunning voor. Het bevreemdt mij dat de winkel enkele uren later weer open was en niet voor nader onderzoek verplicht werd gesloten. Het verbaast mij dat er geen aangifte is gedaan en ook geen boete is opgelegd. Tot slot vind ik het zeer kwalijk dat er geen voorlichting wordt gegeven aan de bevolking.

De zeepproducten (handzeep, maar ook de waszeep) zijn van slechte kwaliteit en kunnen huiduitslag veroorzaken, zeker als het bijvoorbeeld gaat om baby’s. En erger nog, de condooms zijn op de goedkoopst mogelijk manier gemaakt en de kans is aanwezig dat zij niet voldoen en niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschappen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

  1. MEO een wasswn neus gewoon een waardeloze instanties allemaal v/d show het steld geen mallemoer voor.Deze team (met onze belastinggeld) gaan ze elke dag op roadshow geen boete’s en sancties worden opgelegd.Daarom gaan deze ratten door met hun malafide praktijken.Riekt naar corruptive.

  2. We hebben het al bij meerdere controles gezien. De teams hebben vrij weinig kennis van zaken, het gaat met name om machtsvertoon.
    Dat dit soort controles totaal niet bijdragen aan een mentaliteitsverandering doet kennelijk niet ter zake.

    Gaan we het ooit nog beleven dat de overheid hier op een professionele manier gaat werken ? Of blijven we maar gewoon aanklungelen en constateren dat de economie weer is gekrompen ?

  3. Het is allemaal show. Wordt alleen gedaan om het publieke opinie te beïnvloeden. Navolging???? Neeeeee dat doen ze niet. Controle en in de pers met trots vertellen hoe goed bezig ze wel zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -