30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Aangifte advocaat tegen website Knipselkrant Curacao

HomeMediaAD | Aangifte advocaat tegen website Knipselkrant Curacao
Knipselkrant Curacao redacteur Nardy Cramm zou zich volgens mr. Jongmans onterecht voordoen als advocaat en detective en verblijven in een luxe villa om de gamingindustrie een slechte naam te bezorgen. Tweede Kamerlid Van Raak (SP) zou ondanks diverse verzoeken weigeren publiekelijk afstand te nemen

Willemstad – Bas Jongmans, naar eigen zeggen ‘gamingadvocaat’ bij Gaming Legal Group in Nederland, doet namens verschillende bedrijven aangifte tegen de website Knipselkrant Curaçao.

Dit naar aanleiding van de column van Kamerlid Ronald Van Raak (SP) en de berichtgeving van Knipselkrant afgelopen zaterdag.

,,Ondanks verschillende verzoeken hiermee op te houden, doet de persoon achter de Knipselkrant, mevrouw Nardy Cramm uit Hurdegaryp in Friesland (Nederland) zich nog steeds onterecht voor als advocaat en detective die via ‘law firm’ en ‘detectivebureau’ Curiel & Sharma Investigations op verschillende Caribische eilanden en ook in Nederland actief is.”

Zij gebruikt die status, aldus Jongmans, onder meer om de bedrijven die hij vertegenwoordigt ‘met allerlei onwaarheden in een kwaad daglicht te zetten’. ,,Zo laat zij regelmatig haar eigen bureau aan het woord in de Knipselkrant met de schijn van onafhankelijk te zijn, terwijl dit gewoon Cramm zelf is. Dat is geen eerlijke en op waarheden of op feiten beruste verslaggeving.”

Maar daar blijft het niet bij, stelt Jongmans. ,,Ze beschadigt ook het aanzien van de advocatuur én dat van het Land Curaçao.” Eerder deed de minister van Gezondheid, Suzy Camelia-Römer (PIN), ook al aangifte tegen de Knipselkrant, omdat zij door de Knipselkrant zonder enig bewijs in een kwaad daglicht werd gesteld.

Jongmans: ,,Het is dus niet zo dat Cramm zich beperkt tot de gamingindustrie, het probleem is veel breder en Cramms berichtgeving is niet in het belang van Curaçao. Je kunt niet over het hele eiland zomaar zeggen dat het een roversnest is. Daar doe je de bevolking geen recht mee.

Natuurlijk zijn er problemen, zoals ieder land die heeft, zeker voor een eiland dat niet lang geleden autonoom is geworden. Maar problemen zijn er om op te lossen. Cramm heeft vanuit haar villa in Friesland makkelijk praten. Ze doet zich voor alsof zij strijdt voor de gewone man. Maar dat is dus helemaal niet zo. We hebben geprobeerd met haar te spreken, maar ze weet van geen ophouden.”

Advocaat Jongmans wijst erop dat Cramm zelf heeft toegegeven eerder te zijn veroordeeld voor beschuldigingen waar zij geen bewijs voor had, maar ondanks hiervoor op de vingers getikt te zijn, gaat Cramm gewoon door en werkt zij daarin volgens de jurist van Gaming Legal Group onder andere actief samen met John Baselmans, die onder meer stelt dat alle regeringen van de wereld lid zijn van een geheime criminele organisatie. Jongmans vindt dat dit ‘niet serieus is te nemen’.

Laatstgenoemde heeft dan ook het Tweede Kamerlid Van Raak aangeschreven met het verzoek ‘niet meer naar mevrouw Cramm te blijven verwijzen als een serieuze bron’, nu verschillende personen, inclusief de minister van Gezondheid, reeds strafrechtelijke aangifte hebben gedaan tegen de Knipselkrant. Echter, Van Raak weigert tot nu toe van Cramm publiekelijk afstand te nemen.

‘Van Raak moet eerlijk zijn’

,,Van Raak moet nu hierin ook gewoon eerlijk zijn”, stelt Jongmans. ,,Wij hebben hem gevraagd om publiekelijk van Cramm, Curiel & Sharma Investigations, de Knipselkrant of hoe mevrouw Cramm zich ook maar wil noemen, afstand te doen. Mevrouw Cramm beschuldigt zelfs premier Rutte van misdrijven in haar Knipselkrant. Deze onterechte en ongefundeerde beschuldigingen moeten een keer ophouden.”

Het stoort Jongmans dat Van Raak en Cramm geen openheid van zaken geven. ,,Ze vatten mijn brieven bewust op een verkeerde manier samen, maar delen mijn brieven bewust niet met het publiek. Dit zegt al genoeg.”

Nu hiertoe door de Knipselkrant en Van Raak uitdrukkelijk uitgenodigd te zijn, zal Jongmans zijn bronnen met de media delen en is meer informatie over de zaak te verkrijgen via de door Jongmans geopende personal blog knipselkrantprocedure. com en heeft hij inmiddels de website van het ‘advocatenbureau’ van Cramm (curielsharma. com) laten blokkeren ter voorbereiding van een juridische procedure. Deze procedure zal in Nederland plaatsvinden.

Anders dan Cramm het doet voorkomen, woont zij in een comfortabele villa in Friesland en dus helemaal niet op Curaçao, zoals zij pretendeert, en runt zij vanuit die villa meerdere bedrijven. Om die reden zal ook in Nederland aangifte worden gedaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Voorafgaand aan rechtszaken gaan we niet inhoudelijk op de zaken in, om discussies buiten de rechtszaal te voorkomen.

Dit is de link naar de aangehaalde BBC reportage

Voor de eerste aflevering van 24 juli 2019 “BBC | The Gamble Network: The Loot Box scandal” klik hier

Voor de tweede aflevering van 31 juli 2019 “BBC | The Gamble Network: Spin till you win” klik hier

Voor de derde aflevering van 7 augustus 2019 “BBC | The Gamble Network: How gambling interests bought a country” klik hier

Voor de reactie van de Curaçao Internet Gaming Association (CIGA) op de BBC uitzendingen van 16 augustus 2019, klik hieronder

13 reacties

 1. Het wordt tijd dat iemand deze laffe platform aanpakt en de 2-3 mensen die achter anonieme namen schuilen. En ja, ik doe mee met alias….zoals vaker gezegd ga ik niet in jullie val trappen! KKC laat eens zien dat je het wel kan en pak die racisten eens aan.

  Mvg,
  Anuschka

 2. Curacaose regering zitten criminelen en Nederlandse regering inclusief mark rutte die doen alsof zij van niks weten, terwijl de gokindustrie het bevolking blijft uitzuigen.

 3. Wat een toeval Nardy Cramm is ook een detective net als die leugenaar Drechi P B Tur. Op Curaçao hebben wij heel veel professionals die nooit in de schoolbanken hebben gezeten. Dit noemen we self-made professionals.

 4. E eksaktitut metikuloso ku kual KKC a revelá i ekshibí e aktividatnan siniestro di e sektor di – “wega di riesgo” digital – na Korsow a enfuriá i nèrvia e gerensia di entre otro kompaníanan manera CIGA + mbet solutions severamente.

  Supuestamente CIGA + Mbet solutions (i otro kompanianan di weganan di riesgo) ta persibí e alegashonnan di KKC komo un insulto i defamashon flagrante.

  En bes di kontraliá e alegashonnan ku argumentonan válido nan ta ataká e mensahero personalmente mediante e notorio abogado narsisista Jongmans ku supuestamente ta un virtuoso mundialmente renombrá den e sektor obskuro di wega di hazar digital.

  Irónikamente e famoso abogado narsisista Jongmans te ahinda no por a kontradiktá ningún di e argumentonan ku respektiva mensahero a presentá minusiosamente.

  Aparentemente revelá e berdat doloroso ta un abominashon ku ta iritá i fastidiá hende den e mundu okulto di “Online gambling”.

 5. @Trui: wat een vexatoire aantijgingen! Drechi en ik zullen nooit de beste vrienden zijn, maar ik vind het essentieel dat iedereen op dit forum zijn mening kan uiten en zich niet onder druk van maatschappelijk correct gedrag zich hoeft in te houden. Als op dit forum enkel Kuhneman mini-me’s aanwezig zouden zijn, zou ik allang bedankt hebben.

 6. Hoog tijd om naast de corrupte politiek ook de gokmafia aan te pakken.
  Hier is wel de hulp van de Nederlandse justitie voor nodig gezien de corruptie op dit eiland.

 7. Mr B. Jongmans geeft wel eens advies dat later onwettelijk blijkt. Een echtpaar van 74/75 koste dat mooie advies Eur 80.000 boete van de Kansspelautoriteit. Vraag je toch af of hij wel de juiste studie heeft gedaan in Leiden….

 8. @Trui en CR:
  Arrogantie ten top zeg! WOW!!!!!
  Trui vindt dat er getwijfeld wordt aan diens “Intelligentie”
  Allereerst moet er intelligentie aanwezig zijn, wil er gesproken worden over “belediging van enige intelligentie” Trui: jij bent hooguit schrander, net als Max mijn hond.
  En CR: je bent vandaag of nu al aan de drank, of je hebt je medicijnen weer niet ingenomen. Pfff… anderen van vexatoir gedrag beschuldigen. Stel je voor zeg 🙂 🙂 🙂

 9. Het is de gewoonte op dit eiland dat personen die het land willen helpen van het eiland af worden gejaagd. Gezien de reacties uit de gokwereld en de daaraan geliëerde politici, blijkt Cramm op het goede pad te zitten. Ga zo door, dus.

 10. Jongmans is gewoon een kassa rinkel advocaat die de witgewassen miljoenen en de “status” van de gaming industrie moet waarborgen.

 11. Zelden zo’n slecht geformuleerde, kansloze aanklacht gezien.

  Als de rechter de KKC site gaat bezoeken en hij de reacties van Beflapas, Curacao Revisited en Drechi ziet, sluit ik een veroordeling van de KKC niet uit.

  Wegens belediging van de intelligentie van overige bezoekers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties