27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 21:33

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | '2020 Jaar van ‘hernieuwing’

AD | ‘2020 Jaar van ‘hernieuwing’

Voorzitter Cifa: Naar een hogere versnelling schakelen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Nacha de Jesus, voorzitter van Curaçao International Financial Services Association (Cifa), kondigde tijdens de nieuwjaarsreceptie aan dat 2020 het jaar zal worden waarin de internationale financiële dienstensector zichzelf opnieuw zal uitvinden en hernieuwing zal realiseren.

,,Nu het offshore-regime niet meer bestaat, is het tijd voor een complete hernieuwing”, zei De Jesus. De voorzitter, die in 2019 aantrad, is van mening dat een aantrekkelijk investeringsklimaat alleen kan worden bereikt door het productportfolio van de sector aan te passen en het licentieproces van de klant te verbeteren.

,,Het doel is om innovatieve technologische oplossingen te introduceren om regionaal en internationaal te kunnen concurreren. We moeten strategische allianties aangaan met zowel lokale als regionale spelers. Er is veel wat we kunnen leren van andere landen die zich nu in de volgende ontwikkelingsfase bevinden. Door te analyseren wat wel en wat niet werkt, zijn we in staat naar een hogere versnelling te schakelen en te concurreren in de regio. De eerste stappen zijn al in 2019 gezet. Besluitvaardigheid en hard werken, terwijl we toch flexibel blijven, zullen ervoor zorgen dat we dit jaar een hoger serviceniveau bereiken”, aldus De Jesus.

Afgelopen vrijdag kwamen de leden van de belangenverenging Cifa bijeen in Omundo om het nieuwe jaar in te luiden. De jaarlijkse nieuwjaarsborrel is bedoeld om samen terug te blikken op het vorige jaar en doelen te stellen voor het nieuwe jaar.

Aanwezig waren ook minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën en premier Eugene Rhuggenaath (PAR). Eerstgenoemde zei: ,,We moeten en zullen de obstakels, die ons momenteel in de weg staan, overwinnen.” De onzekere situatie rond Refineria Isla en de aanwijzing die Curaçao van de Rijksministerraad (RMR) kreeg, zijn volgens Gijsbertha slechts twee voorbeelden van de vele tegenvallers in 2019.

,,Overleven is niet genoeg. We moeten groeien en ontwikkelen. En dé manier om dat te doen is om als een verenigd land op te treden.” De minister van Financiën sprak overtuiging uit dat gezamenlijk en in nauwe samenwerking met Cifa, in haar rol als vertegenwoordiger van een belangrijke pijler van de economie, economische groei kan worden bereikt en behouden.

‘Verenigde financiële sector’

In zijn toespraak prees premier Rhuggenaath de internationale financiële dienstensector op het eiland voor het bereiken van de largely compliant-status van de Oeso, waardoor Curaçao niet meer voorkomt op de zogenaamde zwarte lijst. De regeringsleider is optimistisch over de toekomst van de sector en erkent het belang ervan voor de lokale economie.

Ook Rhuggenaath bedrukte het belang van eenheid:

,,Een verenigde financiële sector, vertegenwoordigd door Cifa, is de beste garantie voor groei. De nieuwe belastingwetgeving is een grote stap in de goede richting”, zei hij. ,,Hoewel de verschillende negatieve voorspellingen anders doen vermoeden, biedt de toekomst volop perspectief. De internationale financiële dienstensector blijft samen met de toeristische sector een solide pijler van de lokale economie.” De premier sloot zijn toespraak af met de opmerking dat het tij zal keren ‘als we gezamenlijk de vertrouwde kaders kunnen loslaten’.

Cifa-voorzitter De Jesus bedankte de gasten voor de steun die gedurende 2019 is ontvangen en zei dat ze de positie van voorzitter in het bestuur van Cifa met open armen heeft aangenomen. ,,Het was een van mijn persoonlijke prestaties in 2019 en een echte eer. Bedankt.”

Ook in haar toespraak ging De Jesus in op enkele van de behaalde resultaten. Zoals het verkrijgen van de largely compliant-status; de implementatie van een nieuwe, internationaal geaccepteerde en concurrerende winstbelastingwetgeving; het verbreden van bestaande relaties met partners en aangaan van nieuwe samenwerkingen; alsmede het feit dat alle belangrijke spelers in de internationale financiële sector nu één en hetzelfde doel nastreven.

De voorzitter wees op het economische belang van de financiële dienstensector door een parallel te trekken tussen de bijdrage van de raffinaderij aan de eilandeconomie en het offshore-regime.

Ze sloot haar speech af met de wens dat 2020 het jaar wordt waarin de internationale financiële sector ‘zichzelf opnieuw zal uitvinden’.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Dom vrouwke deze Nacha. Zij spreek wel over een “investeringsklimaat”, maar ze rept geen enkel woord over de “investeringskosten” die hiermee gepaard gaan. Hoe durft zij over een “aantrekkelijke” investeringsklimaat te spreken, terwijl een enorme vernietigende economische crisis op het punt staat het eiland in zijn greep te nemen en te omarmen???. En de obstakels die in de weg staan zal zij óók overwinnen, voorspelt zij. Wat een giller. In een hogere versnelling wil zij concurreren met andere landen. Deze dame lijdt aan waanzin en verwarring en handelt onverstandig. Deze vrouw moet wijsheid, waanzin, en dwaasheid overwegen, en dán, juist dán pas de waarde van elk daarvan vaststellen. Kijk, het begin van de woorden uit haar mond is dwaasheid, en het einde naderhand uit haar mond is ook rampspoedige waanzin. Kom op zeg. YEAH BABY.

  2. Vreemd, geen woord over Ennia en Girobank en de ratten die daar de problemen veroorzaakt hebben (Palm, Ys, Martina, Garcia, Capella, Isenia) en het vertrouwen in de financiele sector tot een nulpunt hebben gebracht.

    Daarbij vakkundig geholpen door ‘u betaalt, ik teken’ accountants als Victor Bergisch, Erik van Eps, Anthony Cijntje en Henry Jourdain.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties