AD | 1,9 Miljoen voor verkiezingen

Hoofdstembureau KSE | Jeu Olimpio

Willemstad – De voorbereiding en organisatie van de verkiezingen, gepland voor 28 april aanstaande, kosten 1,9 miljoen gulden. Het Hoofdstembureau heeft bij gebrek aan fondsen een supplementaire begroting ingediend die door de demissionair minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening is geaccordeerd.

Volgens het Landsbesluit van 12 februari 2017 heeft de gouverneur van Curaçao de Staten van Curaçao ontbonden, per 11 mei aanstaande. Op die dag, om 10.00 uur, zal de eerste bijeenkomst van het nieuwe parlement plaatsvinden. Dit is een dag voordat de wettelijke, in de Staatsregeling vastgelegde maximale termijn van drie maanden voor het aantreden van het nieuwe parlement verstrijkt.

Wie zich kandidaat wil stellen voor de verkiezingen van 28 april, kan dit doen op 10 maart aanstaande. Dit heeft de voorzitter van het Hoofdstembureau, Raymond ‘Pacheco’ Römer, gisterochtend bekendgemaakt, in aanwezigheid van het voltallige bestuur, bestaande uit vicevoorzitter Charles do Rego en leden Edward Panneflek, Irving Roosburg en Theo Caris. Ook plaatsvervangend leden Anthmar Kranwinkel, Marguerite Britt-Hatma en Sheryl Losiabaar waren gisteren bij de aankondiging van de voorbereidingen voor de verkiezingen.

Er zijn, net als bij de vorige verkiezingen, in totaal 107 kiesdistricten of urna. Het Hoofdstembureau, of Konseho Supremo Elektoral (KSE), is verantwoordelijk voor het hele verkiezingsproces. De KSE controleert de ingeleverde kandidatenlijsten en zal op 4 april in een openbare vergadering de definitieve lijst bekendmaken. Tien dagen later, op 14 april, kiezen partijen hun kleur. ,,Naar verwachting zullen de keuzes niet veel afwijken van de kleuren bij de vorige verkiezingen”, zegt Römer. De voorzitter rekent erop, dat op 28 april minstens 79.000 mensen hun stem uitbrengen, zoals bij de verkiezingen op 30 september vorig jaar, maar hoopt dat veel meer van de 120.000 kiesgerechtigden op Curaçao naar de stembus gaan. ,,Maak gebruik van uw recht. Elke stem telt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *