26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 04:04

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAbvo teleurgesteld in regering

Abvo teleurgesteld in regering

WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo reageert teleurgesteld op het voorstel van de regering, om de kerstbonus voor overheidspersoneel slechts gedeeltelijk uit te betalen. In het voorstel dat gisteren met de overheidsvakbonden werd besproken, stelt de regering voor om de kerstbonus in een gliding scale aan personeel in de schaal van 1 tot en met 9 uit te betalen.

Het voorstel houdt in dat personeel in schaal 1 tot en met 9 in percentages van 100, 75 en 25 zal worden uitbetaald, uitgaande van een honderd procent van 350 gulden.
Tijdens een overleg dat gistermiddag werd gehouden was afgesproken met vertegenwoordigers van de overheidsvakbonden en vertegenwoordigers van het ministerie van Financien.
Het was de bedoeling dat Financiën-minister José Jardim ook bij de bijeenkomst aanwezig zou zijn, maar hij was verhinderd door alle perikelen rondom de Refineria di Kòrsou (RdK) en de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers (RvM), waarbij hij ook aanwezig moest zijn.

Tijdens de persconferentie had Jardim al aangegeven dat de overheid, gezien de beperkte financiele middelen, niet in staat zou zijn om de kerstbonus in zijn geheel uit te betalen.
Hij kondigde ook aan dat de overheid een voorstel op papier had gezet, dat als basis zou gelden voor een dialoog met de overheidsbonden.
De bonden waren echter niet te spreken over het aanbod van de regering, aldus Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

“Het overheidspersoneel ziet dit als een verworven recht. Wij zien het niet als een bonus, maar als een klein cadeautje voor wat het ambtenarenkorps het hele jaar voor de regering en de gemeenschap doet. Zonder gemotiveerd overheidspersoneel zal een regering nooit haar doelen kunnen bereiken. Deze beslissing zal de motivatie onder het personeel geen goed doen.”

Volgens Calmes hebben de vakbonden gisteren tijdens de presentatie te horen gekregen dat met de huidige uitbetaling van de kerstbonus de overheid een bedrag van een half miljoen kan besparen.
De Abvo-voorzitter is dan ook benieuwd waar dit bedrag nu aan zal worden besteed.
De overheidsvakbonden komen aanstaande maandagmiddag bijeen voor een vergadering van de Centrale Commissie van Vabkonden (CCvV), het overlegplatform van vakbonden, om intern een standpunt te bepalen over de gang van zaken rondom de kerstbonus.
Een dag later wordt een bijeenkomst van Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) gehouden, waar overheid en vakbonden met elkaar in discussie gaan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties