33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Abvo teleurgesteld in regering

HomeNieuwsAbvo teleurgesteld in regering

WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo reageert teleurgesteld op het voorstel van de regering, om de kerstbonus voor overheidspersoneel slechts gedeeltelijk uit te betalen. In het voorstel dat gisteren met de overheidsvakbonden werd besproken, stelt de regering voor om de kerstbonus in een gliding scale aan personeel in de schaal van 1 tot en met 9 uit te betalen.

Het voorstel houdt in dat personeel in schaal 1 tot en met 9 in percentages van 100, 75 en 25 zal worden uitbetaald, uitgaande van een honderd procent van 350 gulden.
Tijdens een overleg dat gistermiddag werd gehouden was afgesproken met vertegenwoordigers van de overheidsvakbonden en vertegenwoordigers van het ministerie van Financien.
Het was de bedoeling dat Financiën-minister José Jardim ook bij de bijeenkomst aanwezig zou zijn, maar hij was verhinderd door alle perikelen rondom de Refineria di Kòrsou (RdK) en de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers (RvM), waarbij hij ook aanwezig moest zijn.

Tijdens de persconferentie had Jardim al aangegeven dat de overheid, gezien de beperkte financiele middelen, niet in staat zou zijn om de kerstbonus in zijn geheel uit te betalen.
Hij kondigde ook aan dat de overheid een voorstel op papier had gezet, dat als basis zou gelden voor een dialoog met de overheidsbonden.
De bonden waren echter niet te spreken over het aanbod van de regering, aldus Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

“Het overheidspersoneel ziet dit als een verworven recht. Wij zien het niet als een bonus, maar als een klein cadeautje voor wat het ambtenarenkorps het hele jaar voor de regering en de gemeenschap doet. Zonder gemotiveerd overheidspersoneel zal een regering nooit haar doelen kunnen bereiken. Deze beslissing zal de motivatie onder het personeel geen goed doen.”

Volgens Calmes hebben de vakbonden gisteren tijdens de presentatie te horen gekregen dat met de huidige uitbetaling van de kerstbonus de overheid een bedrag van een half miljoen kan besparen.
De Abvo-voorzitter is dan ook benieuwd waar dit bedrag nu aan zal worden besteed.
De overheidsvakbonden komen aanstaande maandagmiddag bijeen voor een vergadering van de Centrale Commissie van Vabkonden (CCvV), het overlegplatform van vakbonden, om intern een standpunt te bepalen over de gang van zaken rondom de kerstbonus.
Een dag later wordt een bijeenkomst van Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) gehouden, waar overheid en vakbonden met elkaar in discussie gaan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties