30 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Abvo teleurgesteld in regering

WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo reageert teleurgesteld op het voorstel van de regering, om de kerstbonus voor overheidspersoneel slechts gedeeltelijk uit te betalen. In het voorstel dat gisteren met de overheidsvakbonden werd besproken, stelt de regering voor om de kerstbonus in een gliding scale aan personeel in de schaal van 1 tot en met 9 uit te betalen.

Het voorstel houdt in dat personeel in schaal 1 tot en met 9 in percentages van 100, 75 en 25 zal worden uitbetaald, uitgaande van een honderd procent van 350 gulden.
Tijdens een overleg dat gistermiddag werd gehouden was afgesproken met vertegenwoordigers van de overheidsvakbonden en vertegenwoordigers van het ministerie van Financien.
Het was de bedoeling dat Financiën-minister José Jardim ook bij de bijeenkomst aanwezig zou zijn, maar hij was verhinderd door alle perikelen rondom de Refineria di Kòrsou (RdK) en de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers (RvM), waarbij hij ook aanwezig moest zijn.

- Advertentie -

Tijdens de persconferentie had Jardim al aangegeven dat de overheid, gezien de beperkte financiele middelen, niet in staat zou zijn om de kerstbonus in zijn geheel uit te betalen.
Hij kondigde ook aan dat de overheid een voorstel op papier had gezet, dat als basis zou gelden voor een dialoog met de overheidsbonden.
De bonden waren echter niet te spreken over het aanbod van de regering, aldus Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

“Het overheidspersoneel ziet dit als een verworven recht. Wij zien het niet als een bonus, maar als een klein cadeautje voor wat het ambtenarenkorps het hele jaar voor de regering en de gemeenschap doet. Zonder gemotiveerd overheidspersoneel zal een regering nooit haar doelen kunnen bereiken. Deze beslissing zal de motivatie onder het personeel geen goed doen.”

Volgens Calmes hebben de vakbonden gisteren tijdens de presentatie te horen gekregen dat met de huidige uitbetaling van de kerstbonus de overheid een bedrag van een half miljoen kan besparen.
De Abvo-voorzitter is dan ook benieuwd waar dit bedrag nu aan zal worden besteed.
De overheidsvakbonden komen aanstaande maandagmiddag bijeen voor een vergadering van de Centrale Commissie van Vabkonden (CCvV), het overlegplatform van vakbonden, om intern een standpunt te bepalen over de gang van zaken rondom de kerstbonus.
Een dag later wordt een bijeenkomst van Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) gehouden, waar overheid en vakbonden met elkaar in discussie gaan.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Inwoners Aruba, Curaçao en Bonaire ontsnappen aan ‘tropische storm Bonnie’

Inwoners van Aruba, Curaçao en Bonaire halen opgelucht adem. De eilanden zijn ontsnapt aan de storm Bonnie, die maar geen storm werd. Gistermiddag laat (lokale tijd) werd...

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -