27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 06:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Aanstaande advocaten willen terug

Succesvolle netwerklunch VanEps Kunneman VanDoorne in Amsterdam

Willemstad – Advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne heeft op vrijdag 30 november de tweede editie van de netwerklunch voor studenten in Amsterdam georganiseerd. 22 Jonge ambitieuze rechtenstudenten toonden veel interesse in een toekomstige baan in ‘the Dutch Caribbean’.

Een groepsfoto tijdens de netwerklunch.
FOTO VANEPS KUNNEMAN VANDOORNE ©2012

Het advocatenkantoor organiseert jaarlijks een evenement om kennis te maken met de in Nederland studerende rechtenstudenten afkomstig van de eilanden.
Het kantoor wil de studenten een goed beeld geven over hun mogelijke toekomst als advocaat in de tropen en hen aansporen hier serieus over na te denken.
Ook dit jaar was het een geslaagde bijeenkomst.

- Advertentie -

De rechtenstudenten in het derde of vierde jaar van hun studie zijn voor een groot deel afkomstig van de Nederlandse Cariben.
Zij kregen vrijdag de kans om op een interactieve manier kennis te maken met het advocatenkantoor en te genieten van een Caribische lunch.
Robert van Beemen is verantwoordelijk voor de Dutch Caribbean Desk van VanEps Kunneman Van- Doorne in Amsterdam.
Hij opende de lunch met een toespraak over zijn ervaring als jonge advocaat op de eilanden. Hierna kregen de studenten de kans om tijdens de lunch kennis te maken en van gedachten te wisselen met de partners Frank Kunneman, Esther Jansen en Mayesi Hammoud.

De pas afgestudeerde Jennifer Josefa, LLM, beschrijft de lunch als een goed initiatief voor de hoogopgeleide ‘eigen’ mensen die graag in de advocatuur willen werken, die toe zijn aan een uitdaging en die graag een bijdrage aan de eilanden binnen het Koninkrijk willen leveren.

,,Je leert VanEps Kunneman VanDoorne, de mensen, de cultuur en praktijk van dichtbij kennen waardoor je een beter beeld kunt vormen van de rechtspraktijk op de eilanden”

, aldus Josefa.
De studenten toonden zich zeer enthousiast over het hoofdprogramma van de bijeenkomst. Frank Kunneman, managing partner bij VanEps Kunneman VanDoorne, gaf een beschrijving van de politieke en economische omgeving in het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Hij ging ook uitvoerig in op de uitdagingen waar het kantoor voor staat.

De studenten hadden zich duidelijk goed voorbereid en stelden scherpe vragen over de advocatuur in de tropen en over hun toekomstperspectief.
Ook Shalten Hato, student rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft kenbaar genoten van de dag:

,,In een prachtig pand in Amsterdam werden wij gastvrij ontvangen. De dag begon met een geweldige ‘Caribische lunch’ zodat iedereen elkaar kon leren kennen.
Na de lunch gaf de heer Kunneman een presentatie over het kantoor als dienstverlener en als werkgever.
Ook was er aandacht voor de inkleuring door de media in hun berichtgeving over de politiek van Curaçao.
We waren een leuke groep waar genoeg aandacht was voor iedereen.”

- Advertisement -

Hato vat de lunch kort en krachtig samen als een effectieve manier om kennis te maken met VanEps Kunneman Van- Doorne en haar mensen.

,,Ik kan terugkijken op een succesvolle en interessante dag. In het Papiaments zeggen we: Nos a pasa bon! (We hebben het leuk gehad).”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -