26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 07:20

ParadiseFM | Positivity rate daalt; aantal ziekenhuisopnames stijgt

De positivity rate op Curacao blijft verder dalen. Uit 416 geteste personen afgelopen dag, bleken er slechts 21 het coronavirus te hebben. Dat is een testratio van...

ParadiseFM | Loods in Brakkeput brandt af

In Brakkeput heeft gisteravond een felle brand gewoed. Een loods gevuld met hout stond begin van de avondin lichterlaaie. De brandweer van Steenrijk rukte uit op een melding...

NTR | Mavoleerlingen en decanen boos over strengere havo-toelating: ‘We hebben al genoeg stress door corona’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – “Het is veel te laat, ik weet niet of ik als eindcijfer 8 ga halen. Ik zat al met die stress van het coronavirus....

Telegraaf | Zaak ABN Amro: ’Mogelijk nog meer verdachten’

Bart Mos Amsterdam - Het als verdachte aanmerken van oud-ABN Amro-topman Gerrit Zalm en zijn voormalige collega-bestuurders Joop Wijn en Chris Vogelzang is een ’momentopname’ – er kunnen...

PBC | Ook reizigers uit hoge risicolanden zijn welkom op Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe via haar lucht- en zeehaven. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een...

PBC | Coronamaatregelen pas op 30 april versoepeld

Persbureau Curacao De regering in Willemstad is van plan op 30 april de huidige maatregelen te versoepelen. In welke vorm wordt op de persconferentie bekend gemaakt. Die is...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAanstaande advocaten willen terug

Aanstaande advocaten willen terug

Succesvolle netwerklunch VanEps Kunneman VanDoorne in Amsterdam

Willemstad – Advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne heeft op vrijdag 30 november de tweede editie van de netwerklunch voor studenten in Amsterdam georganiseerd. 22 Jonge ambitieuze rechtenstudenten toonden veel interesse in een toekomstige baan in ‘the Dutch Caribbean’.

Een groepsfoto tijdens de netwerklunch.
FOTO VANEPS KUNNEMAN VANDOORNE ©2012

Het advocatenkantoor organiseert jaarlijks een evenement om kennis te maken met de in Nederland studerende rechtenstudenten afkomstig van de eilanden.
Het kantoor wil de studenten een goed beeld geven over hun mogelijke toekomst als advocaat in de tropen en hen aansporen hier serieus over na te denken.
Ook dit jaar was het een geslaagde bijeenkomst.

De rechtenstudenten in het derde of vierde jaar van hun studie zijn voor een groot deel afkomstig van de Nederlandse Cariben.
Zij kregen vrijdag de kans om op een interactieve manier kennis te maken met het advocatenkantoor en te genieten van een Caribische lunch.
Robert van Beemen is verantwoordelijk voor de Dutch Caribbean Desk van VanEps Kunneman Van- Doorne in Amsterdam.
Hij opende de lunch met een toespraak over zijn ervaring als jonge advocaat op de eilanden. Hierna kregen de studenten de kans om tijdens de lunch kennis te maken en van gedachten te wisselen met de partners Frank Kunneman, Esther Jansen en Mayesi Hammoud.

De pas afgestudeerde Jennifer Josefa, LLM, beschrijft de lunch als een goed initiatief voor de hoogopgeleide ‘eigen’ mensen die graag in de advocatuur willen werken, die toe zijn aan een uitdaging en die graag een bijdrage aan de eilanden binnen het Koninkrijk willen leveren.

,,Je leert VanEps Kunneman VanDoorne, de mensen, de cultuur en praktijk van dichtbij kennen waardoor je een beter beeld kunt vormen van de rechtspraktijk op de eilanden”

, aldus Josefa.
De studenten toonden zich zeer enthousiast over het hoofdprogramma van de bijeenkomst. Frank Kunneman, managing partner bij VanEps Kunneman VanDoorne, gaf een beschrijving van de politieke en economische omgeving in het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Hij ging ook uitvoerig in op de uitdagingen waar het kantoor voor staat.

De studenten hadden zich duidelijk goed voorbereid en stelden scherpe vragen over de advocatuur in de tropen en over hun toekomstperspectief.
Ook Shalten Hato, student rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft kenbaar genoten van de dag:

,,In een prachtig pand in Amsterdam werden wij gastvrij ontvangen. De dag begon met een geweldige ‘Caribische lunch’ zodat iedereen elkaar kon leren kennen.
Na de lunch gaf de heer Kunneman een presentatie over het kantoor als dienstverlener en als werkgever.
Ook was er aandacht voor de inkleuring door de media in hun berichtgeving over de politiek van Curaçao.
We waren een leuke groep waar genoeg aandacht was voor iedereen.”

Hato vat de lunch kort en krachtig samen als een effectieve manier om kennis te maken met VanEps Kunneman Van- Doorne en haar mensen.

,,Ik kan terugkijken op een succesvolle en interessante dag. In het Papiaments zeggen we: Nos a pasa bon! (We hebben het leuk gehad).”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties