25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 06:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Aangifte VVRP-ministerie van vermissing documenten bij OW

- Advertentie -

op advies van overheidsaccountant soab

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) zal op advies van de overheidsaccountant Soab, aangifte doen van vermissing van documenten bij de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW). Dit laat VVRP-minister Earl Balborda (PNP) desgevraagd weten.

Advertentie

- Advertentie -

Minister Balborda licht toe dit Soab-advies onlangs te hebben ontvangen.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld, is tijdens het Soab-onderzoek naar de uitvoeringsorganisatie gebleken dat er ‘vooralsnog veel documenten’ ontbreken.
Het zou onder andere gaan om documenten met betrekking tot materiaalinkoop, gunning van diensten en asfalteren van wegen.
Het onderzoek naar misstanden bij de projectvoering bij OW – het voormalige DOW –werd begin dit jaar opgestart en werd aangezwengeld door onder meer de vragen van PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje die in dit verband tevens aangifte deed bij de Landsrecherche.
Het Soab-eindrapport is sinds medio oktober in het bezit van het VVRP-ministerie maar nog niet publiekelijk gemaakt.
Zowel Cijntje als Statenlid en oud-VVRPminister Charles Cooper (MAN), drong in de media aan op een spoedige inzage van het eindrapport.
MFKpartijleider en Statenlid Gerrit Schotte stelde op 22 oktober naar aanleiding hiervan vragen aan de minister met het verzoek het rapport naar het parlement door te sturen.
Balborda stelt dat hij binnen de daarvoor gestelde termijn, die op 22 december afloopt, de vragen van Schotte zal beantwoorden.
Het Soabadvies om aangifte van vermissing van documenten te doen, kwam na de vrijgave aan het ministerie van het eindrapport .

Rapport
Minister Balborda stelt dat het rapport van de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP), naar de bouwontwikkelingen en de met hekwerk afgebakende stegen in Pietermaai, nog niet klaar is.

Men is daar wel druk mee bezig maar aangezien er in het gebied sprake is van 65 vergunningen die aan de projectontwikkelaar zijn verstrekt, neemt het enige tijd in beslag om alles na te lopen.”

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -