28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Dos Santos geeft terrein Hamelbergweg niet zomaar vrij

Amparo dos Santos.WILLEMSTAD — Amparo Dos Santos sommeert Stichting Salus Infirmorum (de stichting die stelt eigendom te zijn van het parkeerterrein aan de Hamelbergweg) om onmiddellijk alle handelingen inzake het ter beschikking stellen van het terrein aan de overheid voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis te staken, opdat rechtsmaatregelen achterwege kunnen blijven. Dat schrijft Dos Santos’ advocaat Everett Wilsoe in een brief aan de stichting.

Advertentie

- Advertentie -

Dos Santos gebruikt sinds begin jaren negentig het aanvankelijk braak liggende terrein gelegen aan de J.H.J. Hammelbergweg z/n.
Met instemming van het bestuur van Stichting Salus Infirmorum.
Volgens Wilsoe is er zelfs sprake van een onafgebroken bezit van meer dan 23 jaar.
Dos Santos meent dan ook dat op basis van artikel 3:105 in het Burgerlijk Wetboek hij door extinctieve (verkrijgende) verjaring eigenaar is geworden van het perceel in kwestie.
Ook de eventuele rechtsvordering tot opheffing van de bezitsuitoefening door Dos Santos is reeds verjaard.
Volgens Wilsoe staat vast dat zijn cliënt het bezit van het perceel grond te goeder trouw heeft gekregen en dat hij met betrekking tot het perceel bezitsdaden heeft ondernomen die ertoe hebben geleid dat de stichting het bezit van het perceel verloren heeft.
Onder bezitsdaden wordt verstaan: het schoonmaken, het laten omheinen en het asfalteren van het terrein.
Naar verkeersopvattingen beoordeeld, wordt Dos Santos dan ook als bezitter van het perceel aangemerkt.
Volgens de advocaat was de stichting er ook van op de hoogte dat Dos Santos zich als eigenaar van het perceel beschouwt aangezien hij aanzienlijke investeringen heeft verricht.

Immers was het voor u duidelijk waarneembaar dat het perceel een grondige gedaantewisseling onderging, uit welke handelingen niet anders afgeleid kon worden dan dat cliënt zich als de rechtmatige eigenaar van het perceel grond beschouwt”, aldus Wilsoe in de brief.

Dos Santos is niettemin bereid om met de stichting te onderhandelen omtrent de contraprestatie die past bij het prijsgeven van zijn eigendomsrechten met betrekking tot het perceel.
Aanstaande vrijdag zitten de partijen om de tafel.

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. geen cent voor Dos Santos. Maffiageld genoeg. Laat het eilandgebied hem maar aanslaan voor de grond waara hij jaren lang winst op heft gemaakt. Ik zou zeggen dat alle ethische advocaten die nog te vinden zijn op dit eiland samen geheel belangeloos het eilandgebied terzake moeten vergenwoordigen en op verkorte termijn ontruiming moeten (kunnen) vorderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -