Aandacht botendag bij Playa Fòrti

CTBWillemstad – Het evenement van de botendag bij Playa Fòrti, dat naar verwachting ook dit jaar tijdens de Goede Week georganiseerd wordt, heeft alle aandacht van de Curaçao Tourist Board (CTB) en alle betrokkenen die zorg moeten dragen voor een goed verloop van de week. Dat blijkt uit navraag van deze krant bij CTB.

Advertentie

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de botendag, een variant van de Fuikdag, gehouden wordt.
Vorig jaar was het niet duidelijk wanneer de dag gehouden zou worden en wie de verantwoordelijke organisatoren waren.
De botendag en de verwachte afvalberg zijn twee aandachtspunten die tijdens een evaluatie van de Goede Week door alle betrokken instanties naar voren zijn gebracht. Komende vrijdag praten alle partijen met elkaar verder.
CTB heeft voor de derde achtereenvolgende keer de krachten gebundeld met alle partijen die op hun manier zorg dragen voor een rustig verloop van de Goede Week waarin een grote toestroom van toeristen en lokale mensen naar onder andere de stranden verwacht wordt.
In het multidisciplinaire team nemen verschillende organisaties deel, zoals politie, marechaussee, kustwacht, Selikor, veiligheidsdiensten voor toeristische zones, het ministerie voor Gezondheid Milieu en Natuur en ambulancediensten.
De deelnemende organisaties worden uitgesplitst in eenheden die zich met de openbare orde bezighouden en eenheden die verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur, schoonmaak en communicatie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *