27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 00:06

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Het is toch niet te geloven!

Blog Arthur Donker | Het is toch niet te geloven!

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik weet het niet, het zal wel weer aan mij liggen, maar als ik zo zie wat deze regering in de laatste paar maanden ons gekost heeft aan ad hoc beslissingen of geen genomen beslissingen, dan rijzen die twee haren die ik nog over heb overeind.
Toen de Nederlandse tweede kamer zei dat wij een roversnest waren, was iedereen hoogst beledigd en kwam natuurlijk gelijk de rassen- en discriminatie- en neokoloniale kaart op tafel want hoe durven ze dat te zeggen!
Blijkt nou dat het geen roversnest was maar een grabbelton, er is geroeid in U.T.S., in B.O.O., in Aqualectra, in het Curacaohuis, in Wega di Number Korsou, Post N.V., in D.O.W. met de kussentjes op de weg, in spookstichting met spookambtenaren die kapitalen verdienden om de hele dag in de kroeg te zitten en nou blijken er nog 76 al jaren thuis te zitten die mooi elke maand hun volle salaris gestort krijgen.

Een of andere slimmerik kwam op het idee om de Carnavalsroute te veranderen vanwege het stortingsgevaar van die ouwe gebouwen, opeens was iedereen expert in gebouwenonderhoud, toen gingen ze het de hele club een “Funwalk” houden door de straten inclusief een met een ketelpak en valhelm alleen maar om die beslissing weer terug te draaien.

Benoemd de minister van Volksgezondheid iemand die ze in Holland uitgekotst hebben en die daar niet aan de bak mag komen en nu dat het uit is gekomen zitten we met een probleem want het contract is al getekend en iemand zal moeten betalen om meneer thuis te laten zitten.

We hebben madam Wiels in het Curacaohuis, die meer geld uit geeft dan Marie Antoinette, die 1.7 miljoen gulden over budget was en “brother” Asjes zegt dat ze nog steeds goed werk doet en niet ziet waarom de rekenkamer en de ombudsman een onderzoek willen doen naar haar financiële reilen en zeilen.

We hebben geen nagel om onze kont te krabben, willen we een roestbak als Isla gaan opknappen om die weer voor een habbekrats aan de Venezolanen te verhuren, terwijl Andres Casimiri een alternatief EN de financiën heeft om daar een pracht project neer te zetten. Is er ooit iemand geweest met een beter plan of oplossing voor de Isla??

Overal ter wereld bedenk men middelen om energie te besparen, de voorlopers zijn Denemarken en Zweden die hele dorpen neer zetten die op zonne energie draaien, die zoveel vuilnis recyclen dat ze vuilnis moeten importeren om aan de eisen te voldoen.

Wat doen we hier? Jaren geleden wilde de marinebasis Parera al windmolens neerzetten werden ze weer weggehaald omdat ze de rechtszaken tegen Aqualectra, die jaren hebben geduurd verloren hadden en werden ze gedwongen om toch dure stroom van Aqualectra af te nemen.

Nu hebben we de zonnepanelen rage en mensen steken zich in de schulden om die dingen te kopen alleen maar om erachter te komen dat Aqualectra, ondanks contracten die ze gesloten hebben met de gebruikers, toch minder gaan betalen dan wat ze afgesproken hadden voor het stroomoverschot van die zonne panelen.

We hebben geen energie beleid, we hebben geen visie, we hebben geen plan, we zitten met een stelletje numbnuts die overal ter wereld naar toe reizen om congressen bij te wonen over van alles, van de migratie van landkrabben tot het effect van een volle maan op de patiënten in het Capriles kliniek van hoe je de economie op kan krikken door de drugshandel een handje te helpen door de kustwacht niet meer te laten patrouilleren

Maar ja zolang ze niet persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor hun wanbeleid zullen ze door gaan met wat zij denken dat goed is om zieltjes te winnen voor de volgende verkiezingen want daar gaat het ten slotte om.

Ik blijf lachen op deze klip geen wonder dat we niet vooruit komen want vooruit denken kan je alleen als je vooruit KAN denken en omdat deze mensen het brein hebben van een slak zullen we blijven sukkelen en knoeien en zullen ze ad hoc beslissingen blijven nemen.

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. ik kan er helaas weer niets tegen inbrengen..
  Het is jammer genoeg allemaal volledig waar wat Arthur schrijft.
  Maar zal het iets veranderen?
  ik dacht van niet, want voor politici geldt hoe dommer hoe beter.
  De meest foute personen krijgen al jaren de meeste stemmen.
  of als ze die niet krijgen, dan kopen ze de stemmen in de knoek.
  Daar wonen de meest zielige figuren, die niets te verliezen hebben, dus 100 NAF is al veel geld.
  De huidige groep politici heben dus 1 belang: namelijk hou het volk dom en arm.
  Want zonder een dom en arm volk zal niemand op hun stemmen.
  Veel beloven en niets geven doet het volk in vreugde leven.

 2. Duim omhoog voor de heer Arthur Donker die, als een van de weinigen, durft te schrijven hoe het werkelijk is. Vele anderen kijken weg maar kunnen zich door deze berichten van Arthur Donker niet meer verschuilen
  achter “ik wist het niet”.
  Heer Donker , blijf aub de luis in de pels van corrupte en/of onkundige figuren op dit rotsje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties