Overleg over extra meetstation

Team klaar voor voorlichting over toekomst Isla-raffinaderij

Overleg over extra meetstation Isla-raffinaderij

DEN HAAG — Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur en minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zijn beiden positief over de plaatsing van een extra meetstation voor onderzoek naar de uitstoot van de Isla-raffinaderij. Aanleiding voor het onderzoek is de overlast die Defensiepersoneel in Julianadorp ervaart van de raffinaderij.

“Minister Whiteman biedt aan te overleggen met de GGD-Amsterdam over de plaatsing van een additioneel meetstation in Julianadorp. Ik heb hem laten weten dat ik graag inga op zijn aanbod en met hem wil overleggen over de uitvoering hiervan”, aldus Hennis-Plasschaert in een brief aan de Tweede Kamer. “Het zal zeker een aantal maanden duren voordat zo’n additioneel meetstation geplaatst en operationeel kan zijn”, voegt ze daar aan toe.

De raffinaderij kwam gisteren ook aan de orde tijdens het debat met minister Ronald Plasterk over de begroting voor 2015. Met name de SP en D66 wilden weten waarom Defensiepersoneel in de gelegenheid wordt gesteld om te verhuizen uit de wijken die overlast ervaren van de raffinaderij, terwijl dat niet voor andere inwoners geldt. “We willen niet dat Defensiepersoneel onder de rook van de raffinaderij woont, maar eigenlijk willen we dat voor niemand”, zei Wassila Hachchi van D66. Ronald van Raak van de SP sloot zich daar bij aan: “Het is natuurlijk verschrikkelijk als soldaten worden teruggetrokken en andere bewoners moeten blijven.”

Plasterk antwoordde dat de Defensieminister haar beslissing om personeel te laten verhuizen vooral heeft gemaakt als werkgever, dus niet als bewindsvrouw. Milieu en Volksgezondheid zijn een autonome bevoegdheid van Curaçao. Maar Nederland is wel bereid om Curaçao indien gewenst te helpen bij het maken van een beslissing over de toekomst van de raffinaderij. De meetresultaten van het nieuwe station zullen vanzelfsprekend ook met de Curaçaose autoriteiten worden gedeeld, zei hij.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Overleg over extra meetstation

  1. ze kunnen nog 30 meetstations neerzetten, zolang de politiek corrupt is blijft de isla draaien.

  2. Ben van A.

    Weggegooid geld dat extra meetstation. Met de meetresultaten wordt toch geen moer gedaan. Is men nu zo dom, of is dit opzet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *