28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Aqualectra bakt ze bruin

Willemstad – Middels een bericht op Facebook uit Gerrit Scheper – werkzaam als advocaat bij Scheper Advocaten – zijn frustraties naar aanleiding van de plotselinge stroomuitval dinsdagmiddag. Scheper heeft met name openlijk kritiek op de informatievoorziening van het energiebedrijf, zet tevens vraagtekens bij de algemene voorwaarden en overweegt een procedure tegen Aqualectra te beginnen.

Zo schrijft Scheper: ,,Heeft zo’n bedrijf dan ook niet eens het fatsoen om naar buiten te treden en zich te verontschuldigen tegenover hun schaapjes? Ongelooflijk.”

- Advertentie -

Dinsdag omstreeks 14.45 uur ontstond er plotseling een capaciteitstekort waardoor verschillende wijken zonder stroom kwamen te zitten. Het betrof een grootschalige stroomuitval veroorzaakt door technische storingen aan de BOO-centrale. Deze centrale, die normaliter 25 MW levert, kon dit niet aan en om ergere situaties te voorkomen werd het schakelsysteem toegepast.

Afgelopen maandag moest Aqualectra ook al het schakelsysteem toepassen wegens een capaciteitstekort. Dergelijke grote stroomuitvallen kunnen voor grote gevolgen zorgen onder de stroomafnemers.

Scheper vindt het kwalijk dat dit zomaar ‘ongestraft’ kan blijven gebeuren en ergert zich eraan dat het energiebedrijf zich ‘achter haar algemene voorwaarden schuilt’, waarin staat dat het bedrijf zich bij geval van schade, kan beroepen op ‘overmacht’. ,,Aqualectra heeft ook een schadebeperkingsplicht en dat kan beter worden ingevuld door een goede informatievoorziening aan haar afnemers. Nu wordt Aqualectra op alle fronten beschermd door haar leveringsvoorwaarden, terwijl zij van ons keurig schaapsgedrag verwachten. Ze mogen best wel zorgvuldiger zijn”, aldus Scheper.

Advocaat overweegt procedure

Momenteel krijgt het kantoor Scheper Advocaten diverse klachten binnen over Aqualectra en daarom overweegt advocaat Gerrit Scheper een procedure te starten. In het kader van een eventuele rechtzaak, wil de advocaat inventariseren om hoeveel gedupeerden het gaat en of deze mensen van te voren notie hebben gekregen van het feit dat er in hun wijk de stroom zou uitvallen vanwege het schakelen. Iets wat Aqualectra beter zou moeten communiceren, maar tot nu toe – naar zijn zeggen – nalaat.

,,Wij zijn allemaal gebaat bij een zorgvuldiger en kwalitatief beter functionerend energiebedrijf”, stelt Scheper.

Hij roept dan ook alle gedupeerden op zich te melden bij zijn kantoor. ,,Elke reactie die kan bijdragen aan het aanpakken van het gedrag en prestaties van Aqualectra is welkom.”

Dat schade wordt veroorzaakt vanwege het ontbreken van energietoevoer is aannemelijk volgens de advocaat, maar ook benadrukt hij tegenover deze krant (AD red.) de schade die vooral bij de wederaansluiting van stroom ontstaat: ,,Door stroompieken kunnen dan allerlei apparaten doorbranden. Computers die ineens met grote kracht uit en weer aangaan. Dit is gisteren ten gevolge van de stroomuitval ook bij mij gebeurd, waardoor ik zelfs bepaalde dossiers ben kwijtgeraakt.

In een gesprek met het Antilliaans Dagblad beaamt Sharo Bikker, persvoorlichter bij Aqualectra, dat het hier inderdaad een zorgelijke situatie betrof, maar dat het met de informatievoorziening ‘wel goed zit’ en zij wel degelijk de radio’s benadert ten tijde van stroomuitval, met name afgelopen dinsdag. Na research door deze krant bij enkele radiostations, blijkt hiervan echter geen sprake te zijn geweest.

Scheper: ,,De grotere overheidsbedrijven lijken conform hun eigen regels te handelen en niemand kent eigenlijk de reikwijdte van die regels. Dan is er nog steeds de bekende stoelendans dat bij elke nieuw aantredende regering vriendjes op dergelijke posities worden geplaatst, al dan niet met kennis van zaken. Laten wij eens volwassen worden en personen op basis van deskundigheid op de juiste stoel plaatsen. Hoe kunnen wij in godsnaam ooit wezenlijk vooruit komen? Schijnbaar niet belangrijk, als het volk maar met energievretende nietszeggende zaken wordt beziggehouden.”

Elke reactie om Aqualectra aan te pakken is welkom

Mail uw reactie door aan:

[email protected]
Bron: Antiliaans Dagblad

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -