70 goudstaven geroofd op Curaçao

 
De dieven maakten 216 kilo goud buitDe dieven maakten 216 kilo goud buit

In de haven van Curaçao hebben gewapende mannen een vissersboot met goud overvallen. Ze namen zeventig goudstaven uit het schip mee. De staven, bij elkaar zo’n 216 kilo, hebben een geschatte waarde van 9 miljoen euro.

De overval werd vroeg in de ochtend gepleegd. Zes overvallers droegen een kledingstuk met ‘POLICE’ achterop. De buit werd met drie auto’s afgevoerd.

Op het moment van de overval waren vier bemanningsleden uit Guyana aan boord van de goudboot. De kapitein raakte gewond toen een overvaller met een geweer in zijn gezicht sloeg.

De politie op Curaçao onderzoekt de overval en wil niet zeggen waar het goud heen moest. Van de daders en buit ontbreekt elk spoor.

Invoerheffingen
Een van de bemanningsleden van de vissersboot zei tegen persbureau AP dat ze vier dagen geleden uit Guyana waren vertrokken en vanochtend vroeg aankwamen op Curaçao. Hij vertelde verder dat de verroeste vissersboot ‘Summer Bliss’ heet en geen beveiliging of wapens aan boord had.

Volgens het bemanningslid was het goud bestemd voor een bedrijf op Curaçao, maar kent hij de naam daar niet van. Het is de tweede keer dat hij goud transporteerde.

Een medewerker van de vereniging van goud- en diamantwerkers in Guyana zegt dat legale transporten meestal met zwaar beveiligde vliegtuigen gaan. Volgens hem wordt er vaak goud gesmokkeld om belasting en invoerheffingen te ontduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *