29 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

AD: MEO pakt illegale handel in loterijen aan

HomeMediaAD: MEO pakt illegale handel in loterijen aan
Wega di Number Kòrsou
Wega di Number Kòrsou

Willemstad – Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) pakt de illegale handel in loten aan.

Minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm, laat weten dat bepaalde zaken, loten voor de trekking van Wega di Number Kòrsou verkopen. Dit is in overtreding met de vestigingsvergunning.

,,Uit intern onderzoek is gebleken dat deze illegale lotenverkoop vooral plaatsvindt bij Chinese minimarkten en toko’s”, laat Palm desgevraagd weten. Daarom is er een verschenen in verschillende kranten waarbij behalve in het Papiaments of Nederlands ook een Chinese tekst is afgedrukt die ‘een ieder die zich met deze illegale praktijk bezighoudt’ waarschuwt ‘dit per direct te staken’.

Het MEO heeft intern onderzoek gedaan naar de illegale lotenverkoop, maar hoeveel zaken er bekend zijn van de verkoop op deze wijze wil de minister niet prijsgeven.

,,Het gaat om een intern onderzoek”, benadrukt hij. Wel laat hij weten na afronding van het onderzoek advies te hebben gevraagd van het Openbaar Ministerie.

,,Ze adviseerden om eerst een soort van waarschuwing in de kranten te plaatsen voor dat we actie ondernamen”, aldus de bewindsman. Dat is ondertussen gebeurt. Als tijdens een controle door de economische inspectie van het MEO geconstateerd wordt dat er nog steeds zaken zijn die zich hieraan schuldig maken zullen zij ‘onmiddellijk’ en voor ‘onbepaalde tijd’ worden gesloten.

,,We zullen ze gewoon op slot zetten”, zegt de minister.

De minister in de : ,,Wij leven in een rechtstaat en het is imperatief dat een ieder zich aan de geldende wet en regelgeving houdt.”

In juli vorig jaar werd bekend dat premier Ivar Asjes een einde zal maken aan de sms-loterij. Volgens hem was ook dit illegaal op Curaçao. ,,Het vindt plaats, maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten er een eind aan te maken”, aldus Asjes toentertijd.

Per 1 november zou de wetgeving omtrent deze loterij per sms worden gehandhaafd liet de regering eerder weten. De aanbieders kregen tot die tijd om de manier van loterijverkoop aan te passen. Het is onduidelijk of er intussen actief wordt gecontroleerd op overtreding van deze wetgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties