33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Politieke turbulentie

HomeLandenCuraçaoPolitieke turbulentie

“De afgelopen week was een turbulente week in onze politieke kringen. Nu het vuur is gedoofd en de rook is opgetrokken is het goed om na te gaan wie de winnars en verliezers zijn van deze confrontatie. De partijleiders hebben met elkaar aan tafel gezeten en men heeft besloten met elkaar verder te gaan.

Wat is eraan vooraf gegaan.

Als eerste: Wiels, hij gaat door het lint. Hij spuugt vuur en dreigt met terugtrekken van zijn ministers omdat kosteloos onderwijs (een van zijn parade paardjes) is afgewezen door MFK. Zijn 80/20% wet schiet voor geen meter op. Uiteindelijk resultaat: Wiels stapt niet op. Voorlopig worden geen van zijn wensen vervult. Wat kunnen wij hieruit concluderen: Hij heeft zichzelf volledig belachelijk gemaakt. Zijn geloofwaardigheid die al niet zo hoog was heeft een gevoelige klap geleden. Kortom: een tandeloze tijger. Hopi skuma, tiki chuculati. Wiels is de grote verliezer.

Vervolgens: Asjes. Hij eist dat Jamalodin in de vergadering van de staten komt om zich te verantwoorden over zijn beleid. Ook hij spuugt vuur en er komt rook uit zijn oren. Resultaat: Jamalodin loopt te pas en te onpas de vergadering in en uit. Trekt zich geen lor aan van wat Asjes zegt en neemt een loopje met de staten. Gevolg: De staten nemen een motie van afkeuring aan tegen Jamalodin. Wat hebben zij hiermee bereikt. Niets. Jamalodin gaat rustig verder. Heeft niets aan zijn houding veranderd en de financien van ons eiland zijn een nog grotere chaos dan men verwacht had. Jamalodin ziet geen enkel probleem. Wat kunne wij hieruit concluderen: Asjes is volledig afgegaan. Hij kan geen enkel repsect afdwingen en niemand luitsert naar hem of de staten. Asjes is de op een na grootste verliezer.

En de winaars: Jamalodin is de grote winaar. Hij trekt zich nergens iets van aan. Doet exact wat hij wil, wanneer hij dat wil en niemand kan aan hem komen.

Dos Santos is zijn bescherm engel en kennelijk kan daar niemand tegen op. Zelfs Wiels niet. Hij heeft ze allemaal in zijn zak (op zijn payroll??).

De op een na grootste winnaar:  is Schotte.

Na de laatste comotie van Wiels zit Schotte nog stevig in zijn stoel. Minister Spies is gekomen en gegaan, heeft wat loze kreten geslaakt waar niemand aandacht aan schenkt, want iedereen ziet haar ook als een tandeloze tijgerin. Elke keer waarschuwen en dan nog een waarschuwing maar aktie, hoo maar. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Die durft toch niets te doen. Wat denkt u hiervan?????”

Clift Christiaan

Dit artikel is geplaatst in
  1. Helemaal mee eens 100% de waarheid.Als je niet blind en doof bent heb je het door alleen zitten er veel te veel blinden en doofen in de staten.en over het volk maar niet gesproken die zien en horen alles maar durfen kunnen niks zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties