26 C
Willemstad
• dinsdag 13 april 2021 00:29

Democracy now! | Monday, April 12, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 12 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Na 3,5 jaar eerste scheepswrakken St Maarten gelicht

Na 3,5 jaar worden de eerste scheepswrakken uit de zwaar vervuilde Lagoon van St Maarten gehaald. De overheid van het eiland heeft alle overeenkomsten getekend om het...

Nu.cw | Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat...

DolfijnFM | Drie weken na verkiezingen nog steeds propaganda langs de weg

Drie weken na de verkiezingen zijn er nog steeds vlaggen, borden en andere attributen op straat. Politieke partijen moeten die volgens de regels al na één week...

DolfijnFM | Vervallen rijbewijs en sedula blijven negen maanden langer geldig

Rijbewijs of sedula’s die vervallen zijn tussen 1 december vorig jaar en 1 juni dit jaar, blijven nog negen maanden geldig.   Heb je in die periode examen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçao30.000 gulden aan griffiekosten

30.000 gulden aan griffiekosten

dollars-09082012WILLEMSTAD — Voor het hoger beroep tegen de gepensioneerde CPA-directeuren Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez, aangespannen door Curaçao Ports Authority (CPA) en Kompania di Tou Kòrsou (KTK), is door beide bedrijven 15.000 gulden betaald aan griffiekosten.

Dit bevestigt huisadvocaat Bertie Braam, die in deze kwestie de vertegenwoordiging op zich neemt volgens een ‘no cure, no pay’-principe.
De raadsman licht toe de ‘memorie van grieven’ reeds een week geleden te hebben ingediend, waarop de advocaat van de ex-directeuren – die onlangs door het gerecht in deze kwestie in het gelijk werden gesteld – zes weken de tijd heeft om te antwoorden.

Het wederom aangaan van hoge proceskosten is de afgelopen periode meermaals door de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), aan de kaak gesteld.
Het standpunt van de minister is gebaseerd op het feit dat de ex-directeuren eerder in het gelijk werden gesteld.
Het besluit van de CPA-directie om daar toch een vervolg aan te geven, werd genomen nadat daarvoor ‘groen licht’ was gegeven door de Raad van Commissarissen (RvC).
De minister nam dit ‘omstreden besluit’ mee in zijn overweging om zijn vertrouwen in de RvC op te zeggen.

Zo had de minister bij schriftelijke navraag naar de stand van zaken van de CPA-directeur het volgende antwoord gekregen:

“In het geval van CPA versus de oud-directeuren zal de CPA-directeur zich laten adviseren door een extern deskundig advocatenkantoor en zal De Castro ondertekende (minister Martina, red.) en de RvC daarover, zodra mogelijk, inlichten.”

Daarop gaf de minister de toelichting ‘tot de conclusie te zijn gekomen dat de vertrouwensrelatie tussen hem en de RvC-leden ernstig is geschaad’.
De kosten die gemoeid zijn met het opvragen van extern advies door CPA zijn vooralsnog onbekend.

De ex-directeuren worden door advocaat Mirto Murray vertegenwoordigd.
De zaak werd door de overheidsbedrijven aangespannen ‘voor het aangaan van buitensporige pensioenregelingen’, wat door de ex-directeuren in het verleden succesvol werd betwist.

“Mijn verwachting is dat het best wel lang kan duren voordat er een uitspraak komt, wellicht tegen het einde van het jaar”

, aldus Braam.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties