31 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 19:11

Laatste reacties

- Advertentie -

30.000 gulden aan griffiekosten

dollars-09082012WILLEMSTAD — Voor het hoger beroep tegen de gepensioneerde CPA-directeuren Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez, aangespannen door Curaçao Ports Authority (CPA) en Kompania di Tou Kòrsou (KTK), is door beide bedrijven 15.000 gulden betaald aan griffiekosten.

Dit bevestigt huisadvocaat Bertie Braam, die in deze kwestie de vertegenwoordiging op zich neemt volgens een ‘no cure, no pay’-principe.
De raadsman licht toe de ‘memorie van grieven’ reeds een week geleden te hebben ingediend, waarop de advocaat van de ex-directeuren – die onlangs door het gerecht in deze kwestie in het gelijk werden gesteld – zes weken de tijd heeft om te antwoorden.

Het wederom aangaan van hoge proceskosten is de afgelopen periode meermaals door de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), aan de kaak gesteld.
Het standpunt van de minister is gebaseerd op het feit dat de ex-directeuren eerder in het gelijk werden gesteld.
Het besluit van de CPA-directie om daar toch een vervolg aan te geven, werd genomen nadat daarvoor ‘groen licht’ was gegeven door de Raad van Commissarissen (RvC).
De minister nam dit ‘omstreden besluit’ mee in zijn overweging om zijn vertrouwen in de RvC op te zeggen.

- Advertentie -

Zo had de minister bij schriftelijke navraag naar de stand van zaken van de CPA-directeur het volgende antwoord gekregen:

“In het geval van CPA versus de oud-directeuren zal de CPA-directeur zich laten adviseren door een extern deskundig advocatenkantoor en zal De Castro ondertekende (minister Martina, red.) en de RvC daarover, zodra mogelijk, inlichten.”

Daarop gaf de minister de toelichting ‘tot de conclusie te zijn gekomen dat de vertrouwensrelatie tussen hem en de RvC-leden ernstig is geschaad’.
De kosten die gemoeid zijn met het opvragen van extern advies door CPA zijn vooralsnog onbekend.

De ex-directeuren worden door advocaat Mirto Murray vertegenwoordigd.
De zaak werd door de overheidsbedrijven aangespannen ‘voor het aangaan van buitensporige pensioenregelingen’, wat door de ex-directeuren in het verleden succesvol werd betwist.

“Mijn verwachting is dat het best wel lang kan duren voordat er een uitspraak komt, wellicht tegen het einde van het jaar”

, aldus Braam.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -