27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 09:12

Laatste reacties

- Advertentie -

CPA-sollicitant overweegt klacht bij ombudsman

WILLEMSTAD — Een van de sollicitanten op de functie ‘Medewerker Shipping’ bij havenbedrijf CPA herkende zich in het krantenartikel ‘Omstreden aanstellingen en vriendjespolitiek CPA’ van afgelopen zaterdag.
In dat artikel plaatst een groep van bezorgde (ex-)CPA-werknemers vraagtekens bij de gevolgde procedure van de aanstelling van Sem Ajoubi in deze functie op de commerciële afdeling het bedrijf.

De afgewezen kandidaat die zelf contact opnam met deze krant, stelt ‘in retrospectief het vermoeden te hebben dat de sollicitatie in scène was gezet’.
Hij overweegt een klacht in te dienen bij onder andere de ombudsman.
Aangezien verscheping niet onder de core-business van het havenbedrijf valt en de werkervaring van Ajoubi daar niet op aan zou sluiten, heerste er bij de (ex-) CPA-werknemers verbazing over deze aanstelling.
Volgens verschillende bronnen was de voormalige rechterhand van oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK), ‘al aangenomen toen men pro forma het werving- en selectiebureau Kadanz inschakelde’.

“Ik denk overigens niet, mocht er inderdaad sprake zijn geweest van doorgestoken kaart, dat Kadanz hiervan op de hoogte was. Zij hebben het gehele proces professioneel afgehandeld”

, aldus de sollicitant.

Ook was volgens de verslagen van de bezorgde CPA-werknemers, de openstaande vacature ‘van een functie die voorheen niet bestond’, intern niet bekendgemaakt.
De afgewezen kandidaat stelt dat gedurende zijn sollicitatiegesprekken, er geen duidelijke functieomschrijving werd gegeven en dat de uitleg van de tot de functie behorende taken gaandeweg gewijzigd werd.

- Advertentie -

In eerste instantie stelt de kandidaat de uitleg te hebben gekregen dat hij binnen de functie ‘veel klantencontacten zou onderhouden, veel zou moeten reizen en zich voornamelijk met sales en marketing bezig zou houden’.

“Dit zou verlichting moeten opleveren voor het hoofd van de commerciële afdeling die zelf, volgens de HR-manager, soms drie weken per maand voor zaken in het buitenland verblijft”

, aldus de afgewezen kandidaat, die stelt dat er vervolgens in een sollicitatiegesprek weer een compleet andere omschrijving van de taken werd gegeven.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -