25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 05:05

Laatste reacties

- Advertentie -

CPA-sollicitant overweegt klacht bij ombudsman

WILLEMSTAD — Een van de sollicitanten op de functie ‘Medewerker Shipping’ bij havenbedrijf CPA herkende zich in het krantenartikel ‘Omstreden aanstellingen en vriendjespolitiek CPA’ van afgelopen zaterdag.
In dat artikel plaatst een groep van bezorgde (ex-)CPA-werknemers vraagtekens bij de gevolgde procedure van de aanstelling van Sem Ajoubi in deze functie op de commerciële afdeling het bedrijf.

De afgewezen kandidaat die zelf contact opnam met deze krant, stelt ‘in retrospectief het vermoeden te hebben dat de sollicitatie in scène was gezet’.
Hij overweegt een klacht in te dienen bij onder andere de ombudsman.
Aangezien verscheping niet onder de core-business van het havenbedrijf valt en de werkervaring van Ajoubi daar niet op aan zou sluiten, heerste er bij de (ex-) CPA-werknemers verbazing over deze aanstelling.
Volgens verschillende bronnen was de voormalige rechterhand van oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK), ‘al aangenomen toen men pro forma het werving- en selectiebureau Kadanz inschakelde’.

“Ik denk overigens niet, mocht er inderdaad sprake zijn geweest van doorgestoken kaart, dat Kadanz hiervan op de hoogte was. Zij hebben het gehele proces professioneel afgehandeld”

, aldus de sollicitant.

Ook was volgens de verslagen van de bezorgde CPA-werknemers, de openstaande vacature ‘van een functie die voorheen niet bestond’, intern niet bekendgemaakt.
De afgewezen kandidaat stelt dat gedurende zijn sollicitatiegesprekken, er geen duidelijke functieomschrijving werd gegeven en dat de uitleg van de tot de functie behorende taken gaandeweg gewijzigd werd.

- Advertentie -

In eerste instantie stelt de kandidaat de uitleg te hebben gekregen dat hij binnen de functie ‘veel klantencontacten zou onderhouden, veel zou moeten reizen en zich voornamelijk met sales en marketing bezig zou houden’.

“Dit zou verlichting moeten opleveren voor het hoofd van de commerciële afdeling die zelf, volgens de HR-manager, soms drie weken per maand voor zaken in het buitenland verblijft”

, aldus de afgewezen kandidaat, die stelt dat er vervolgens in een sollicitatiegesprek weer een compleet andere omschrijving van de taken werd gegeven.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -