25.4 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

CPA-sollicitant overweegt klacht bij ombudsman

WILLEMSTAD — Een van de sollicitanten op de functie ‘Medewerker Shipping’ bij havenbedrijf CPA herkende zich in het krantenartikel ‘Omstreden aanstellingen en vriendjespolitiek CPA’ van afgelopen zaterdag.
In dat artikel plaatst een groep van bezorgde (ex-)CPA-werknemers vraagtekens bij de gevolgde procedure van de aanstelling van Sem Ajoubi in deze functie op de commerciële afdeling het bedrijf.

De afgewezen kandidaat die zelf contact opnam met deze krant, stelt ‘in retrospectief het vermoeden te hebben dat de sollicitatie in scène was gezet’.
Hij overweegt een klacht in te dienen bij onder andere de ombudsman.
Aangezien verscheping niet onder de core-business van het havenbedrijf valt en de werkervaring van Ajoubi daar niet op aan zou sluiten, heerste er bij de (ex-) CPA-werknemers verbazing over deze aanstelling.
Volgens verschillende bronnen was de voormalige rechterhand van oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK), ‘al aangenomen toen men pro forma het werving- en selectiebureau Kadanz inschakelde’.

“Ik denk overigens niet, mocht er inderdaad sprake zijn geweest van doorgestoken kaart, dat Kadanz hiervan op de hoogte was. Zij hebben het gehele proces professioneel afgehandeld”

, aldus de sollicitant.

Ook was volgens de verslagen van de bezorgde CPA-werknemers, de openstaande vacature ‘van een functie die voorheen niet bestond’, intern niet bekendgemaakt.
De afgewezen kandidaat stelt dat gedurende zijn sollicitatiegesprekken, er geen duidelijke functieomschrijving werd gegeven en dat de uitleg van de tot de functie behorende taken gaandeweg gewijzigd werd.

In eerste instantie stelt de kandidaat de uitleg te hebben gekregen dat hij binnen de functie ‘veel klantencontacten zou onderhouden, veel zou moeten reizen en zich voornamelijk met sales en marketing bezig zou houden’.

“Dit zou verlichting moeten opleveren voor het hoofd van de commerciële afdeling die zelf, volgens de HR-manager, soms drie weken per maand voor zaken in het buitenland verblijft”

, aldus de afgewezen kandidaat, die stelt dat er vervolgens in een sollicitatiegesprek weer een compleet andere omschrijving van de taken werd gegeven.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -