CPA-sollicitant overweegt klacht bij ombudsman

140 views

WILLEMSTAD — Een van de sollicitanten op de functie ‘Medewerker Shipping’ bij havenbedrijf CPA herkende zich in het krantenartikel ‘Omstreden aanstellingen en vriendjespolitiek CPA’ van afgelopen zaterdag.
In dat artikel plaatst een groep van bezorgde (ex-)CPA-werknemers vraagtekens bij de gevolgde procedure van de aanstelling van Sem Ajoubi in deze functie op de commerciële afdeling het bedrijf.

De afgewezen kandidaat die zelf contact opnam met deze krant, stelt ‘in retrospectief het vermoeden te hebben dat de sollicitatie in scène was gezet’.
Hij overweegt een klacht in te dienen bij onder andere de ombudsman.
Aangezien verscheping niet onder de core-business van het havenbedrijf valt en de werkervaring van Ajoubi daar niet op aan zou sluiten, heerste er bij de (ex-) CPA-werknemers verbazing over deze aanstelling.
Volgens verschillende bronnen was de voormalige rechterhand van oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK), ‘al aangenomen toen men pro forma het werving- en selectiebureau Kadanz inschakelde’.

“Ik denk overigens niet, mocht er inderdaad sprake zijn geweest van doorgestoken kaart, dat Kadanz hiervan op de hoogte was. Zij hebben het gehele proces professioneel afgehandeld”

, aldus de sollicitant.

Ook was volgens de verslagen van de bezorgde CPA-werknemers, de openstaande vacature ‘van een functie die voorheen niet bestond’, intern niet bekendgemaakt.
De afgewezen kandidaat stelt dat gedurende zijn sollicitatiegesprekken, er geen duidelijke functieomschrijving werd gegeven en dat de uitleg van de tot de functie behorende taken gaandeweg gewijzigd werd.

In eerste instantie stelt de kandidaat de uitleg te hebben gekregen dat hij binnen de functie ‘veel klantencontacten zou onderhouden, veel zou moeten reizen en zich voornamelijk met sales en marketing bezig zou houden’.

“Dit zou verlichting moeten opleveren voor het hoofd van de commerciële afdeling die zelf, volgens de HR-manager, soms drie weken per maand voor zaken in het buitenland verblijft”

, aldus de afgewezen kandidaat, die stelt dat er vervolgens in een sollicitatiegesprek weer een compleet andere omschrijving van de taken werd gegeven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in