1Limburg | Venezuela levert verdachte kipcashzaak uit aan Aruba

arrestatie-aanhouding-cel

Venezuela levert verdachte kipcashzaak uit aan Aruba

José de S., verdachte in het witwasproces rondom de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey, is uitgeleverd door Venezuela aan Aruba.

Met de uitlevering van S. heeft justitie eindelijk alle verdachten in het kapcashproces ‘binnen’.

Smeekbedes
José de S. smeekte zelf om zijn uitlevering. “Met achttien man zat hij in een cel van vier bij vier meter. Hun behoefte moesten ze in een hoekje van de cel doen en de gevangenen werden niet gelucht”, vertelt advocaat Chris Lejuez. “Hij heeft zelfs aangeboden om zijn eigen vliegticket naar Aruba te betalen om de Venezolaanse justitie over te halen om hem versneld uit te leveren, maar zijn smeekbedes waren aan dovemansoren gericht.”

Miljoenen euro’s
De witwaszaak kwam in juni vorig jaar aan het licht toen justitie een zeecontainer onderschepte met kiprollades waarin 2,8 miljoen euro aan biljetten was verwerkt. De container was afkomstig van het Roermondse vleesbedrijf Castimex, toen nog eigendom van Hennie van Rey.

Arrestatie
Justitie arresteerde diezelfde dag naast Van Rey ook de in Herten geboren Ramon H. en Rupert G. Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen ervan dat ze meerdere keren drugsgeld vanuit Nederland via Aruba naar Venezuela hebben verscheept. José de S. kwam later in beeld als de persoon die de zaken regelde in het Latijns-Amerikaanse land.

Ramon H. en Rupert G. mogen hun strafproces in vrijheid afwachten. Ook Hennie van Rey werd begin dit jaar voorlopig vrijgelaten, op borgtocht van een bedrag van 100.000 euro.

Lees ook: Kipcash-verdachte Hennie van Rey komt op borgtocht vrij

Bron: !Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *