27 C
Willemstad
• maandag 18 maart 2024

CC | Marnix College and Albert Schweitzerschool pioneering as the first ‘language friendly schools’ in Curaçao

WILLEMSTAD - The Marnix College and Dr. Albert Schweitzerschool have achieved a remarkable milestone by becoming the first schools in Curaçao to receive the designation of 'Language...

NU | Ajacied Martha opgenomen in eerste selectie Advocaat als bondscoach Curaçao

Ar'jany Martha is vrijdag (lokale tijd) opgenomen in de eerste selectie van Dick Advocaat als bondscoach van Curaçao. Vitesse-doelman Eloy Room keert terug in het keurkorps, nadat...

Opinie | Illusies, verknopingen, een natte droom en luchtkastelen op Curaçao

Jan Huurman WILLEMSTAD – Tijdens een recente bijeenkomst van de Antillenkring deelde Jan Huurman, voormalig Inspecteur Volksgezondheid, zijn inzichten over Curaçao na vijf jaar afwezigheid. Met een focus...

NTR | Internationale vrouwendag: ‘balans houden is niet makkelijk’

Marit Severijnse In het kader van internationale vrouwendag werd op Bonaire een conferentie gehouden met als thema een gebalanceerde levensstijl. “Ook al is Bonaire een eiland waar alles op...

CC | Ministry of Finance reaches agreement with Capriles Clinic

WILLEMSTAD - The Ministry of Finance has reached an agreement with the Capriles Clinic, as announced by the ministry. The operational costs will be covered by this...

DH | Alida Francis to become Governor of St Eustatius

ST.EUSTATIUS -- Government Commissioner Alida Francis is to become the next governor of Statia in the coming months. The state secretary of kingdom relations and digitisation Alexandra van...
- Advertisement -spot_img

Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

HomeMediaExtra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’
Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

Willemstad – Het vuurwapen, dat op zaterdag 14 juni in het Waaigat is gevonden en waarmee de Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is doodgeschoten op 5 mei 2013, zou zijn geregistreerd bij een beveiligingsbedrijf. Dat schrijft ochtendkrant Extra. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt bij navraag van deze krant de lippen stijf op elkaar.

,,Wij reageren niet op de berichtgevingen in de media in deze zaak. In dit stadium van het onderzoek geven wij geen additionele informatie”, aldus de korte verklaring van het OM. Alexis Elhage, directeur van Elhage Arms nv, legt desgevraagd uit dat elk geproduceerd wapen een uniek nummer heeft.

Bij verkoop wordt dit nummer gekoppeld aan de eigenaar, zodat altijd te achterhalen is bij wie het wapen hoort. Volgens de Papiamentstalige ochtendkrant staat het wapen geregistreerd met als eigenaar ‘een beveiligingsbedrijf’.

,,Zodra het wapen uit de fabriek komt, wordt er een nummer aan verbonden”, legt Elhage uit. ,,Zo kun je, behalve achterhalen wie de eigenaar is, ook teruggaan tot waar en wanneer het gemaakt is.”

Informatie over het wapen dat is opgedoken in het Waaigat heeft de wapenhandelaar niet.

Uit stukken die door Gladys Sophia-Alendy, de advocaat van D’Angelo Damascus één van de andere verdachten in de zaak Magnus, beschikbaar zijn gesteld aan de pers blijkt dat de man die ervan wordt verdacht de PS-voorman te hebben doodgeschoten, Elvis ‘Monster’ Kuwas, heeft verklaard de moord niet te hebben gepleegd met zijn eigen vuurwapen. In één van de vele processenverbaal:

,,Hij (Monster, red.) verklaarde hierna van Panchek (een van de andere verdachten in deze zaak, red.) een donkerblauw/zwarte handschoen en een zwart trainingsjack met capuchon te hebben ontvangen. Bolle kwam toen met een zilverkleurig vuurwapen met zwart handvat en hij (Monster, red.) controleerde het magazijn en zag dat deze vol was. Op zijn vraag aan Bolle of dit vuurwapen geen storingen zou veroorzaken, antwoordde Bolle dat het vuurwapen al enige werkzaamheden had verricht. De verdachte gaf aan het vuurwapen al eerder te hebben gezien.”

Toch is er geen eenduidig antwoord terug te vinden in de verklaringen van Monster, zijn vrouw Monaliesa en Damascus, die zijn verspreid onder de pers, over de vraag waar het wapen vandaan komt. Zo valt later in deze stukken te lezen dat het vuurwapen bij ene ‘Kajo’ of ‘Djun’ door Kuwas is geleend.

Maar hij spreekt zich later weer tegen door te verklaren dat hij het vuurwapen bij Bolle heeft gekregen, en dat hij ‘Gamba’ eerder had gezien met het wapen. Ook in de processen-verbaal staat te lezen als antwoord van Monster op de vraag of het de eerste keer was dat hij het wapen zag:

,,Nee ik heb het wapen al eerder gezien. Eentje die er heel veel op lijkt had ik thuis. Diegene die ik thuis had was bij het handvat getapet.”

Hij benadrukt ook dat hij nog nooit eerder van dit vuurwapen gebruik had gemaakt voordat hij Wiels er mee doodschoot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties