29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024 20:49

‘Zwarte doos bevestigt raketinslag MH17’

Pro-Russische separatisten tonen een van de zwarte dozen van Malaysia Airlines vlucht MH17. De dozen zijn dinsdag overhandigd aan Maleisische functionarissen. Foto | De Telegraaf

NEW YORK – Het onderzoek naar de zwarte dozen van het Maleisische toestel dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur neerstortte, bevestigt dat er een raket op is afgevuurd. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CBS zaterdag.

Pro-Russische separatisten tonen een van de zwarte dozen van Malaysia Airlines vlucht MH17. De dozen zijn dinsdag overhandigd aan Maleisische functionarissen. Foto | De Telegraf

„Het (een raket) deed wat het moest doen, een vliegtuig neerhalen”, zei een betrokken Europese luchtvaartveiligheidsdeskundige volgens CBS. Er was volgens hem „een massaal en explosief wegvallen van de luchtdruk”.

De Verenigde Naties hebben deze week uitgesproken dat het toestel is neergehaald. Het vloog met 298 mensen aan boord boven het oosten van Oekraïne waar wordt gevochten tussen regeringstroepen en separatisten.

Bron: Telegraaf

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties