Zuster Virginia 80 jaar

Virginia Bernabela-1WILLEMSTAD — Zuster Virginia Bernabela vierde gisteravond in de Alverna-kapel haar 80e verjaardag. Zuster Virgina werd op 11 juli 1933 geboren in de wijk Rincón op Bonaire en heeft in de loop der jaren tal van functies bekleed, zowel binnen als buiten de kerk op Bonaire en Curaçao.

Op 19 januari 1954 trad Bernabela toe tot de orde van de Franciscanessen van Roosendaal. Tot aan haar pensioen was zij actief op Bonaire als onder meer kleuterleidster, schoolhoofd en ook als leider van tal van bidgroepen op het eiland. Zij klom verder op tot hoofd van het regionale bestuur van de Franciscanessen van Roosendaal op de Antillen.

Virginia Bernabela, ook bekend als Zuster Virginia, tijdens de viering van haar 80e verjaardag.

Virginia Bernabela, ook bekend als Zuster Virginia, tijdens de viering van haar 80e verjaardag.

Sinds 1998 is zij woonachtig op Curaçao, waar zij zich onder meer bezighoudt met pastoraal werk en met reguliere bezoeken aan de ouderen in verzorgingstehuis Nos Lantèrnu. Aanstaande zondag zal er op Bonaire, het geboorte-eiland van Zuster Virginia, een speciale dienst worden gehouden in de kerk van Rincón. Deze dienst vangt aan om tien uur ‘s ochtends. Eind juli zal er een boek verschijnen over het leven en werk van Zuster Virginia. Het boek, een project van de Bonairiaanse overheid, heeft als doel om personen die zich voor het eiland hebben ingezet, te eren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *