32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 17:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Zo’n 90.000 Straathonden op Curaçao

straathondenWillemstad – Er leven zo’n 90.000 straathonden op Curaçao, dat is de schatting van dierenarts en initiatiefneemster van Dogs With No Names, Judith Samson- French.

De dierenarts bezocht onlangs Curaçao om te kijken wat zij met haar stichting hier kan doen om de straathonden te helpen en het aantal te laten afnemen.
Samson-French bracht twaalf dagen door op het eiland en bezocht dierenwinkels, resorts, honden- en dolfijnentrainers en lokale dierenartiesten.
Alles om een betere kijk te krijgen op het probleem van overpopulatie van de honden en om hier een oplossing voor te vinden.
De dierenarts is geen onbekende in de strijd tegen de overbevolking van ongewenste honden.
Ze is het brein en de dierenarts achter Dogs With No Names, een project dat het aantal honden op straat vermindert door de teefjes te voorzien van anticonceptie.
In plaats van het traditionele steriliseren brengt de arts een anticonceptie-implantaat aan onder de huid van de teefjes, waardoor ze zich niet langer kunnen voortplanten.
Dit project wil Samson- French nu ook op Curaçao gaan introduceren.
Maar daarvoor moeten wel behoorlijke moeilijkheden worden overwonnen, meent de dierenarts.

,,Ik heb geleerd dat er niet een en dezelfde oplossing is voor de verschillende problemen bij de straathonden”, aldus de arts tegenover Cochrane Eagle.

,,We moeten naar verschillende antwoorden kijken die passen bij de verschillende situaties om een wezenlijk verschil te kunnen maken.”

Volgens de dierenarts worden de honden op Curaçao, in tegenstelling tot Noord-Amerika, vooral gebruikt als waakhonden en niet zo zeer als gezelschap.

,,Als ze hun taak niet kunnen uitvoeren, worden ze uitgezet op straat.”

Ook over de gesteldheid van de dieren maakt de vrouw zich zorgen.
In Noord-Amerika zijn straathonden over het algemeen in een goede conditie en niet bang voor mensen.
Op Curaçao leiden de straathonden volgens haar aan ‘extreem ondergewicht’ en hebben ze vaak meerdere ziektes.

,,Maar ik heb geleerd dat deze honden extreem flexibel zijn”

- Advertentie -

, aldus de dierenarts tegenover het blad over dieren.

,,Als je hen een kans geeft, kunnen ze het maken. De slechte conditie van de honden zal wel effect hebben op de ‘timeline’ voor het pilotproject.”

Als het initiatief doorgaat zullen de honden worden behandeld voor de ziektes, zullen ze worden bijgevoerd en daarna zal de anticonceptie worden geplaatst.
Als het project doorgaat, zou het in het voorjaar van 2014 moeten beginnen.

,,Maar voordat er ook maar iets in de goede richting gaat, moeten we de honden registreren die er slecht aan toe zijn”, meent ze.

Vooral ook omdat volgens haar Curaçao geen systeem kent waarbij de straathonden worden geregistreerd.

,,We kunnen niet voorspellen wat er gaat gebeuren als we geen register hebben om op terug te vallen. We kunnen dan geen verschil maken.”

bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -