28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 11:27

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...

DolfijnFM | Twee patiënten overleden aan Covid

Twee patiënten zijn gisteren in een verzorgingstehuis overleden aan de gevolgen het coronavirus. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 komt daarmee op 113. Slechts...

DolfijnFM | Morgen gaat de benzine en diesel omhoog op Bonaire

Morgen gaat de benzine en diesel omhoog op Bonaire. Dat is voor het eerst sinds april vorig jaar. Een liter benzine gaat 9 cent omhoog en kost...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoZes aanhoudingen voor goudroof

Zes aanhoudingen voor goudroof

Deel goud teruggevonden

WILLEMSTAD — Bij een inval in vier woningen en bij een juwelier, in verband met de goudroof eind november bij de Grote Werf uit de boot Summer Bliss, heeft de politie gisteren tientallen goudstaven teruggevonden en zes personen aangehouden.

Onderzoek bij het adres Kaya Dalakochi op Seru Mahuma.
Onderzoek bij het adres Kaya Dalakochi op Seru Mahuma.

De informatie hierover komt van het Openbaar Ministerie (OM) en welingelichte bronnen.
De politie wil de aanhoudingen en de in beslaggenomen spullen niet bevestigen noch ontkennen, ‘om het onderzoek in deze zaak niet te belemmeren’.

“Er is een mediastilte”

, aldus politie- woordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins.
Volgens OM-woordvoerder Norman Serphos is dit een zeer gevoelige zaak waarover de politie niet veel kan vertellen, maar heeft het OM ervoor gekozen om de zes aanhoudingen te bevestigen.

De identiteit van de personen en informatie over de in beslaggenomen spullen worden voorlopig niet bekend gemaakt.
Bij de woningen in de Kaya Dalakochi op Seru Mahuma en in de Bahamasweg bij Buena Vista zijn drie mannen aangehouden, waarvan twee waarschijnlijk van Latijns- Amerikaanse afkomst.
De andere man zou de juwelier A.D. zijn.
De andere verdachten zijn in de buurt van Sta. Rosa, Seru Loraweg en Seru Grandi opgepakt. Daarnaast zou de juwelier L.R. in zijn zaak in Otrobanda zijn aangehouden, aldus bronnen.
Bij zijn woning zouden ook tientallen goudstaven aangetroffen zijn en een brander om goud te smelten en andere spullen in beslag genomen zijn.
Gezien het feit dat hij een juwelier is, is het zeker niet opmerkelijk dat er goud en de andere spullen in zijn woning zijn gevonden. Een onderzoek moet uitwijzen of deze verband houden met de goudroof.

Eerder zouden enkele tientallen goudstaven al in Amerika zijn teruggevonden en zou ook iemand zijn aangehouden.
Ook dit bericht wordt door de lokale noch internationale autoriteiten bevestigd.

Guyanees goud
De douane meldde eerder in het kader van een zogenoemd ‘fact-finding’ bezoek, een ontmoeting te hebben gehad met twee hoge functionarissen van de Guyanese Commissie van Geologie en Mijnbouw (GGMC).
Die functionarissen, die enkele weken terug op het eiland zijn gearriveerd, hebben als doel om zo veel mogelijk informatie te vergaren aan de hand waarvan de autoriteiten in Guyana een besluit zullen nemen of er wel of geen diepgaand onderzoek moet komen naar de (mogelijke) goudroof.
Dat het mogelijk om een ‘geënsceneerde goudroof ’ zou gaan werd eerder al gesuggereerd door de Guyanese politiecommissaris Leroy Brumell die meende dat het schip ‘Summer Bliss’ op 17 juni in Guyana was aangekomen en op 19 juni weer vertrok.
Volgens Brumell kon niet bevestigd worden of het goud in de Guyanese haven daadwerkelijk aan boord was gehesen.
Ondertussen wijst het GGMC-onderzoek echter uit dat de gestolen goudstaven hoogstwaarschijnlijk toch afkomstig zijn uit Guyana en dat het manifest vervalst was, aldus de mediasite Stabroek News.
De minister van Natuurlijke Rijkdommen en Milieu, Robert Persaud, ontkende eerder dat de goudstaven afkomstig zijn uit Guyana.
Hij was gisteren echter niet bereikbaar voor commentaar op de voorlopige resultaten van het GGMConderzoek en de GGMCtopman Rickford Vieira wilde hierop geen commentaar geven. Op de vraag waarom de bemanningsleden nog op het eiland zijn, zou Huggins tegen Stabroek News hebben gezegd dat ze niet als verdachten zijn aangemerkt en dat ze op vrije voeten zijn. Hij weet dus niet wat ze nog steeds hier op Curaçao doen.
Het onderzoek dat door de politie in samenwerking met het OM en met ondersteuning van de douane uitgevoerd wordt, is nog volop gaande.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties