Zeker 28 doden en 365 gewonden

In Venezuela:

CARACAS — Sinds Venezuela gebukt gaat onder protesten tegen de regering zijn er in totaal 28 mensen om het leven gekomen. Ook vielen er 365 gewonden, waaronder meer dan 100 politieagenten en soldaten.

Advertentie

Een anti-regeringsbetoger wordt afgevoerd door de nationale politie.

Een anti-regeringsbetoger wordt afgevoerd door de nationale politie.

Dit officiële doden- en gewondenaantal hebben de Venezolaanse autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Dit laat zien dat de protesten alles behalve vreedzaam verlopen, maar gewoon gewelddadig zijn”, aldus procureur-generaal Luisa Ortega Diaz.

Het is al weken onrustig in de straten van onder meer de hoofdstad Caracas.
Demonstranten gaan sinds 12 februari de straten op om te protesteren tegen de zittende regering.
Zij eisen het vertrek van president Nicolas Maduro, de opvolger van Hugo Chávez. In reactie op het officiële cijfer spreekt de oppositie van meer dan 900 gewonden.

Sancties
Het Amerikaanse Congres heeft een wetsvoorstel ingediend om sancties in te stellen tegen leden van de regering van Venezuela.
Leden van de Senaat willen dat president Barack Obama strafmaatregelen instelt tegen personen die verantwoordelijk zijn voor de arrestatie of vervolging van Venezolanen die gebruikmaken van hun recht op de vrijheid van meningsuiting.
In het Huis van Afgevaardigden werd een voorstel ingediend voor visa-verboden voor en het bevriezen van tegoeden van leden van de Venezolaanse regering die zich schuldig hebben gemaakt aan rechtenschendingen.
Daarnaast willen afgevaardigden dat de import van olie uit Venezuela wordt ingeperkt.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *