32 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 16:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Zaak RdK voor PAIS afgedaan

Knipselkrant CuraçaoWillemstad – Voor PAIS is de discussie rond de benoeming van een nieuwe statutair directeur voor Refinería di Kòrsou (RdK) afgedaan. De partij ziet er het nut niet van in om hier alsnog over te gaan praten nu kandidaat Roderick van Kwartel zijn sollicitatie heeft ingetrokken.

Advertentie

Een aantal weken geleden ontstond er onrust binnen de coalitie toen de regeringspartijen Pueblo Soberano en PAIS het niet eens konden worden over de beste kandidaat voor de functie van directeur bij RdK.
Hoewel Van Kwartel het beste had gescoord, wilde premier Ivar Asjes toch koste wat het kost de andere kandidaat, Jose van den Wall-Arnemann op de functie plaatsen. Geruchten die de ronde deden dat er hier sprake zou zijn van het uitdelen van pastéchi’s omdat Van den Wall-Arnemann voormalig bestuurslid is voor Pueblo Soberano, werd door de minister-president de kop ingedrukt.
Sindsdien heeft Asjes brieven uitgestuurd om te proberen de overige ministers te overtuigen te kiezen voor zijn kandidaat.
In deze poging heeft hij Van Kwartel zelfs beschuldigd van het plegen van cv-fraude. Van Kwartel, die het hierna niet meer zag zitten, trok zijn sollicitatie in.

,,Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat de beste kandidaat de functie moet bekleden, maar nu is er maar één kandidaat over”, zo liet Alex Rosaria, de voorman van PAIS, gisteren doelend op Van den Wall-Arnemann tegenover deze krant weten.

,,Hoewel ons standpunt hetzelfde blijft, heeft het nu geen zin om ergens over te gaan discussiëren als er toch geen andere kandidaten zijn voor de functie.”

bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Corona blijft weer toenemen op Aruba

Aruba registreerde donderdag 130 actieve gevallen van corona: 65 ingezetenen en 65 toeristen. Volgens het crisisteam heeft de stijging te maken met de Deltavariant, die besmettelijker is.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...

PBC | Testratio Curaçao schommelt onder vier procent

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Gisteren zijn 76 mensen op Curaçao positief getest op een totaal van 2285 afgenomen testen. De testratio blijft daarmee min of meer gelijk met...

PBC | Lichte toename Covid19 patiënten in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Het CMC heeft vandaag opnieuw coronapatiënten opgenomen. Gisteren kwam er ook al één patiënt bij, waardoor het totaal nu op vier staat. Het zelfde aantal als...

PBC | Dienstregeling ABC busbedrijf nu ook voor iPhone

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Autobusbedrijf Curaçao, ABC heeft de app met haar dienstregeling nu ook beschikbaar voor de iPhone. Actuele vertrektijden van de meer dan 1000 bushaltes worden...
- Advertentie -