AD | Zaak RdK voor PAIS afgedaan

Knipselkrant CuraçaoWillemstad – Voor PAIS is de discussie rond de benoeming van een nieuwe statutair directeur voor Refinería di Kòrsou (RdK) afgedaan. De partij ziet er het nut niet van in om hier alsnog over te gaan praten nu kandidaat Roderick van Kwartel zijn sollicitatie heeft ingetrokken.

Advertentie

Een aantal weken geleden ontstond er onrust binnen de coalitie toen de regeringspartijen Pueblo Soberano en PAIS het niet eens konden worden over de beste kandidaat voor de functie van directeur bij RdK.
Hoewel Van Kwartel het beste had gescoord, wilde premier Ivar Asjes toch koste wat het kost de andere kandidaat, Jose van den Wall-Arnemann op de functie plaatsen. Geruchten die de ronde deden dat er hier sprake zou zijn van het uitdelen van pastéchi’s omdat Van den Wall-Arnemann voormalig bestuurslid is voor Pueblo Soberano, werd door de minister-president de kop ingedrukt.
Sindsdien heeft Asjes brieven uitgestuurd om te proberen de overige ministers te overtuigen te kiezen voor zijn kandidaat.
In deze poging heeft hij Van Kwartel zelfs beschuldigd van het plegen van cv-fraude. Van Kwartel, die het hierna niet meer zag zitten, trok zijn sollicitatie in.

,,Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat de beste kandidaat de functie moet bekleden, maar nu is er maar één kandidaat over”, zo liet Alex Rosaria, de voorman van PAIS, gisteren doelend op Van den Wall-Arnemann tegenover deze krant weten.

,,Hoewel ons standpunt hetzelfde blijft, heeft het nu geen zin om ergens over te gaan discussiëren als er toch geen andere kandidaten zijn voor de functie.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *