27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Zaak Kokomo tegen Selikor op 14 januari

kokomo2Willemstad – Dinsdag 14 januari dient een kort geding die horecagelegenheid Kokomo Beach tegen reinigingsdienst Selikor aanspant voor de hinder van vliegen die het bedrijf ondervindt vanwege het niet behoorlijk afdekken van het vuil en dode dieren bij landfill. 

Advertentie

,,Selikor veroorzaakt overlast voor Kokomo Beach en heeft ondanks onze verzoeken het afval nog steeds niet goed afgedekt”, zo stelt raadsman Dave Liqui Lung tegenover deze krant.

Als Selokor haar werk wel naar behoren zou hebben gedaan, had mij cliënt geen overlast van vliegen gehad”, aldus de raadsman.

- Advertentie -

Volgens Liqui Lung is zijn cliënt bereid om de zaak bij de rechter te staken als Selikor hem uitnodigt om te zien of het afval nu wel goed wordt afgedekt.
Volgens directeur Wesley Kook van Selikor heeft het bedrijf de achterstand die het de afgelopen weken had, behoorlijk ingelopen.

,,Wij verwachten zelfs dat de situatie eind deze week weer genormaliseerd is.”

Kook verklaarde niet te begrijpen waarom Kokomo Beach nu naar de rechter stapt.

,,Wij ontvingen via de advocaat een mail waarin gedreigd werd dat wij aansprakelijk worden gesteld voor inkomstenderving. Indien wij met 100.000 gulden over de brug zouden komen, zou de zaak buiten de rechter om geschikt kunnen worden.”

Raadsman Liqui Lung laat desgevraagd weten dat de schadevergoeding voor gederfde inkomsten niet aan de orde is bij het kort geding.
Directeur Kook overweegt, gelet op de kosten om een advocaat in te huren, om zelf de verdediging te voeren tijdens het kort geding.
Kook verklaarde het niet verantwoord te vinden om gemeenschapsgelden voor het kort geding te willen gebruiken, de directeur is ervan overtuigd dat Selikor het werk naar behoren doet.
Eigenaar Toin van de Mosselaar van Kokomo Beach is van plan één dezer dagen luchtopnames van de landfill te maken.

,,Als Selikor met man en macht aan de zaak werkt dan moet de overlast aangepakt kunnen worden. De luchtopnames moeten duidelijkheid brengen.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -