31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Yamil Lasten directeur Curoil

HomeNieuwsYamil Lasten directeur Curoil

 

WILLEMSTAD — Yamil Lasten wordt de nieuwe directeur van brandstofdistributeur Curoil. Dat is vorige week in de ministerraad besloten. Lasten liet Humberto de Castro en Victor Marval achter zich. Per 1 juni staat Lasten aan het hoofd van Curoil.

In totaal hebben 22 kandidaten voor de functie gesolliciteerd. Lasten behoorde tot de drie beste kandidaten naast De Castro (interim-directeur Curaçao Port Authority) en Marval (adviseur bij WEB Aruba). Lasten is Service & Market Developer bij UTS. Hij studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Onder deze regering bekleedde hij verschillende commissariaten waaronder bij Curoil, Refineria di Kòrsou en Curaçao Port Authority. Deze heeft hij inmiddels al opgezegd.

Volgens ingewijden heeft Lasten de werving- en selectieprocedure goed doorlopen. Deze procedure zou ook transparant zijn verlopen, zonder politieke inmenging. Kadanz Recruitment Solutions begeleidde het proces.

De nieuwe directeur moest aan onder andere de volgende eisen voldoen: hij moet in het bezit zijn van een masters of gelijkwaardig diploma in Business Management en/of Techniek; uit de voeten kunnen met verkoop- en onderhandelingstechnieken in een complexe internationale omgeving; aan kunnen tonen te beschikken over leiderschapskwaliteiten; ruimschoots kennis hebben van de Code Good Corporate Governance en het Curaçaose burgerlijk wetboek. Kennis van de energiesector was geen zwaarwegende eis.

Curoil is volledig in overheidshanden. Het bedrijf distribueert brandstofproducten op Curaçao en Bonaire, en voorziet vliegtuigen die de beide eilanden aandoen van brandstof. Hetzelfde geldt voor bunkering aan schepen.

In april vorig jaar verliet Gensely Capella Curoil. Zijn contract werd niet verlengd. Sindsdien trekt president-commissaris Quincy Carrega de kar. Corporate Governance-adviseur STBNO moet zich nog over de benoeming buigen. Indien het bureau een positief advies afgeeft voor de benoeming van Lasten bij Curoil zal hij per 1 juni aantreden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties