WNL | ‘Nederlandse gevangenissen zijn een hotel vergeleken bij het buitenland’

Producent en presentator Ewout Genemans mocht voor zijn nieuwe programma in buitenlandse gevangenissen slapen. Hij concludeert dat in Nederlandse gevangenissen de omstandigheden veel beter zijn dan in buitenlandse cellen, die hij typeert als ‘een hel’.

“Je wilt daar echt niet terecht komen”, zei Genemans in WNL Op Zaterdag. Genemans sliep voor het programma op zes verschillende plekken over de hele wereld. “Het duurt echt maanden voor we toestemming gekregen hadden.”

Genemans wilde ontdekken of we het in Nederland ook niet wat strenger moeten doen. “Mijn conclusie is dat we het in Nederland heel goed doen, want alles is er hier op gericht om gevangenen weer terug in de samenleving te zetten”, zegt Genemans. In het buitenland is het nog maar de vraag of ze weer normaal terug in die samenleving kunnen komen, denkt de presentator.

Gevangenen Curaçao willen naar Nederland

In gevangenissen op Curaçao zijn de omstandigheden ook bijzonder slecht. Sommige gevangenen willen daarom uitgeleverd worden aan Nederland, waar de omstandigheden veel beter zijn en waar het eiland sterke banden mee heeft. Genemans sprak een gevangene die zegt dat de gevangenis zijn veiligheid niet kan garanderen. Er zou op hem geschoten zijn, vertelde hij de presentator.
Mensen in buitenlandse cellen vinden Nederlandse cellen een hotel

Volgens Genemans zouden in Polen veel Poolse gevangenen ook in Nederland vast hebben gezeten. Zij vinden de Nederlandse cellen ‘hotels’ vergeleken bij de cellen in Polen. “Dat heb ik ook wel gezien, dat verschil is echt heel groot. Maar als je in Polen in de gevangenis zit, en je moet dan weer terug de maatschappij in…ik denk dat dat je nog heel wat jaren gaat kosten en daardoor gaan heel veel mensen ook weer de fout in.”

Het programma ‘Beruchte Gevangenissen’ is vanaf dinsdag 16 mei te zien op RTL 5.

Bron: WNL

5 Reacties op “WNL | ‘Nederlandse gevangenissen zijn een hotel vergeleken bij het buitenland’

  1. Fred de Haas

    De Nederlandse rechtspraak is ook heel soepel. Af en toe krijgen criminelen een week verlof om te kunnen ontsnappen.

  2. @Enri: “NEE” Trots op Curacao wordt door mij niet veroordeeld.

    Jij wel.

  3. Wedden dat je straks word uitgescholden door of Eric Lapdance, LaStiwz of Mano of andere trolletjes op deze forum.

  4. Trots op Curaçao

    Gerrit… Als je straks toch wordt veroordeeld wil je je straf dan niet in Nederland uitzitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *