WNL | Minister Blok geland op Sint Maarten: ‘Van groot belang dat wederopbouw snel gaat’

Door Sikko Debbenhof


Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok is vanochtend geland op Sint Maarten. Blok gaat daar onder andere praten over de gevolgen van orkaan Irma op Sint Maarten en de wederopbouw van het eiland, dat onderdeel is van het Nederlandse Koninkrijk.

Orkaan Irma bracht in september vorig jaar ernstige schade aan op de eilanden Sint Maarten en Saint-Barthélemy.

“Nederland verstrekt samen met de Europese Unie ruim 500 miljoen euro aan steun voor de wederopbouw”, vertelt Blok in Goedemorgen Nederland. “Het is van groot belang dat dat snel gaat. De hele economie drijft op het toerisme.”

‘Ongelooflijk veel te doen’

“Het is ontzettend belangrijk dat hier snel wederopbouw komt, gezinnen weer inkomsten hebben en dat basisvoorzieningen goed kunnen functioneren. Er is ongelooflijk veel te doen”, zegt Blok.

“Er is ontzettend veel geld vrijgemaakt door het kabinet, eigenlijk al vrij snel na de aardbeving”, reageert politiek commentator Wouter de Winther in de studio van Goedemorgen Nederland. “Het besteden van het geld op een goede manier heeft echter lang op zich laten wachten.”

Nederland vol betrokken

“Nederland is vol betrokken omdat ze zich verantwoordelijk voelen, maar niet omdat ze verantwoordelijk zijn. Sint Maarten is een eigen land, maar kunnen die wederopbouw zelf niet dragen”, aldus de Telegraaf-journalist.

Bron: WNL.nl

2 Reacties op “WNL | Minister Blok geland op Sint Maarten: ‘Van groot belang dat wederopbouw snel gaat’

  1. Abraham Mossel

    @ 1e klas Azijn zeiker PLASJE IS OOK WEER EENS MET ZIJN verkeerde been uit bed gestapt, of doet hij dat elke ochtend zo te lezen, wat een stuk verdriet dit zielig figuur.

  2. ericlapas

    “Goedemorgen Nederland” is een beetje een rare naam voor een programma dat alleen vreemdelingenhaat aanwakkert. Dit programma heeft alleen negatief nieuws over asiel zoekers vooral als de azijn pisser Wierd Duk op bezoek is en dit allemaal s’ochtend vroeg bij het ontbijt..

    Laatst was Afshin Ellian op bezoek in het programma, de man is een rechtsgeleerde en zelf gevlucht uit Iran maar gunt andere vluchtelingen geen veilige haven. Hij begon iemand op de vroege ochtend ook nog van antisemitisme te beschuldigen en dit op een tijd dat kleine kinderen nog even met het ontbijt voor de tv zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *