28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 10:17

Laatste reacties

- Advertentie -

WNL | Minister Blok geland op Sint Maarten: ‘Van groot belang dat wederopbouw snel gaat’

Door Sikko Debbenhof


Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok is vanochtend geland op Sint Maarten. Blok gaat daar onder andere praten over de gevolgen van orkaan Irma op Sint Maarten en de wederopbouw van het eiland, dat onderdeel is van het Nederlandse Koninkrijk.

Orkaan Irma bracht in september vorig jaar ernstige schade aan op de eilanden Sint Maarten en Saint-Barthélemy.

“Nederland verstrekt samen met de Europese Unie ruim 500 miljoen euro aan steun voor de wederopbouw”, vertelt Blok in Goedemorgen Nederland. “Het is van groot belang dat dat snel gaat. De hele economie drijft op het toerisme.”

‘Ongelooflijk veel te doen’

- Advertentie -

“Het is ontzettend belangrijk dat hier snel wederopbouw komt, gezinnen weer inkomsten hebben en dat basisvoorzieningen goed kunnen functioneren. Er is ongelooflijk veel te doen”, zegt Blok.

“Er is ontzettend veel geld vrijgemaakt door het kabinet, eigenlijk al vrij snel na de aardbeving”, reageert politiek commentator Wouter de Winther in de studio van Goedemorgen Nederland. “Het besteden van het geld op een goede manier heeft echter lang op zich laten wachten.”

Nederland vol betrokken

“Nederland is vol betrokken omdat ze zich verantwoordelijk voelen, maar niet omdat ze verantwoordelijk zijn. Sint Maarten is een eigen land, maar kunnen die wederopbouw zelf niet dragen”, aldus de Telegraaf-journalist.

Bron: WNL.nl

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. @ 1e klas Azijn zeiker PLASJE IS OOK WEER EENS MET ZIJN verkeerde been uit bed gestapt, of doet hij dat elke ochtend zo te lezen, wat een stuk verdriet dit zielig figuur.

  2. “Goedemorgen Nederland” is een beetje een rare naam voor een programma dat alleen vreemdelingenhaat aanwakkert. Dit programma heeft alleen negatief nieuws over asiel zoekers vooral als de azijn pisser Wierd Duk op bezoek is en dit allemaal s’ochtend vroeg bij het ontbijt..

    Laatst was Afshin Ellian op bezoek in het programma, de man is een rechtsgeleerde en zelf gevlucht uit Iran maar gunt andere vluchtelingen geen veilige haven. Hij begon iemand op de vroege ochtend ook nog van antisemitisme te beschuldigen en dit op een tijd dat kleine kinderen nog even met het ontbijt voor de tv zitten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -