28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

WK | Doek valt voor directeur Telesur Suriname

HomeNieuwsWK | Doek valt voor directeur Telesur Suriname
Directeur Dirk Currie-Telesur ' aan de strijkstok'
Directeur Dirk Currie van Telesur Suriname: ‘inhuren van dure deskundigen die meer uit boeken presenteren in hun advies (copy and paste) dan praktijkgericht adviseren en werken worden gehaald uit Curaçao tegen hele hoge vergoedingen”

PARAMARIBO, 7 nov – Bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is de bezem er bij gehaald. Directeur Dirk Currie is ‘per onmiddellijk’ geschorst. De maatregel komt van ‘hogerhand’.

Minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme besloot tot schorsing. De nieuwe Raad van Commissarissen van Telesur had om maatregelen gevraagd. Als aanleiding worden onder meer ‘financiële onwetmatigheden’ genoemd. Maar volgens bronnen binnen Suriname’s grootste telecombedrijf zat de maatregel er al lang aan te komen. Niet iedereen is even content met het bedrijfsmanagement.

Currie zou te veel oog hebben voor een ‘kleine kring’.

Personeelsbeleid en de ontwikkeling van het bedrijf kregen veel te weinig aandacht. De nieuwe raad van commissarissen onder leiding van Gardelito Hew A Kee heeft de ontwikkelingen binnen het bedrijf besproken. De conclusie was dat Currie moest vertrekken. Currie is de vierde directeur van Telesur sinds de oprichting van het bedrijf in 1980.

Inderdaad is dit de waarheid. In zijn kleine, voornamelijk mannelijke kring, meelopers kring is het bekend. Zelfs oudgedienden die hem op weg hebben geholpen naar zijn huidige functie keerde hij de rug.

In zijn kring met adviseurs zijn er zelfs personen waarvan je de voorhoofd zou fronsen, personen die nagenoeg geen opleiding hebben om te sparren op niveau, worden rijkelijk beloond en benoemd.

Persoonlijk ben ik één van diegene die hebben meegeholpen (tijdens zijn stage en scriptie periode) om hem zover te krijgen.

Het huidig personeel pruimt hem niet, het inhuren van dure deskundigen die meer uit boeken presenteren in hun advies (copy and paste) dan praktijkgericht adviseren en werken worden gehaald uit Curaçao tegen hele hoge vergoedingen.
Misschien wordt er iets aan het strijkstokje achtergelaten?

Bron: Waterkant

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dan kan de Geus van UTS en Jonis van Aqualectra ook opstappen. Die geven ook kapitalen aan nietszeggende maar peperdure consultants uit.

    De directie van KPMG rijdt er hun luxe limousines door.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties