27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

WIK | President Centrale Bank Curaçao neemt ontslag

HomeMediaWIK | President Centrale Bank Curaçao neemt ontslag

Welingelichte Kringen

De regeringen van Curaçao en Sint Maarten lieten na om binnen de vereiste drie maanden te reageren op de aanbeveling van Traa door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank | EPA

WILLEMSTAD (ANP) – De interim-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse econoom Bob Traa (61), heeft zijn ontslag ingediend. Dat maakte de bank vrijdag bekend. Traa was dit jaar binnengehaald om orde op zaken te stellen, maar vertrekt ‘vanwege persoonlijke omstandigheden’.

Rond het ambt was eerder veel gedoe. Jarenlang was Emsley Tromp centralebankpresident op de eilanden. Een paar jaar terug moest hij de post neerleggen. Hij werd verdacht van belastingfraude, maar is inmiddels vrijgesproken.

Daarna volgden twee interim-bestuurders, waarop Traa werd binnengehaald als puinruimer. Hij werkte dertig jaar voor het Internationaal Monetair Fonds.

De regeringen van Curaçao en Sint Maarten lieten na om binnen de vereiste drie maanden te reageren op de aanbeveling van Traa door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank. Als gevolg daarvan kon hij niet worden benoemd als president, maar ging hij aan de slag als interim-president. Het is niet bekend of dat de reden is dat hij opstapt. Traa legt op 31 december officieel zijn functie neer.

Bron: Welingelichte Kringen

12 reacties

 1. …..”een president met een goede visie, die goede ethiek voorstaat, en de juiste mensen om zich heen verzameld, brengt vertrouwen”…

  @CR Juist! De verrotte kleptomane kliek die er nu zit, verzamelen ja knikkers om zich heen, liefst domme jaknikkers met domme (lege)hersens zodat ze die makkelijk naar hun hand kunnen zetten met kraaltjes en spiegeltjes en af en toe een dikke bonus.

  Van Traa is een wespennest van politieke getinte vazallen terecht gekomen die transparantie en goed bestuur weren, omdat ze daarmee hun loyaliteit aan het partijkrtel schenden.

 2. Lees net de Amigoe en KvK stelt dat “Vertrek CBCS-president geeft verkeerd signaal af”.

  Ook de KvK snapt er helemaal niets van: een president of directeur sec brengt geen vertrouwen, een president of directeur met een goede visie, die goede ethiek voorstaat, en de juiste mensen om zich heen verzameld brengt vertrouwen. KvK zou zich eerder druk moeten maken waarom onze regelgeving zo verouderd is, en waarom er niet tijdig is ingegrepen bij ENNIA, Giro, en BDO.

 3. Board directors should be held to a higher standard of behavior because they hold a position of greater responsibility. They should be above any unethical behavior both inside and outside of the boardroom.

  Iets wat geen enkele CBCS directeur heeft gedaan, boven unethical gedrag staan, het zij door eigen unethical behaviour, hetzij door wegkijken van anderen.

 4. ….”Ken jij iemand van CBCS die naam en reputatie heeft opgebouwd in het buitenland?”…..

  Korte termijn antwoord: Nee
  Lange termijn antwoord: Nee

  @CR Daarom eiste Tromp en Hasselmeyer toen ze door de achterdeur de CBCS verlieten respectievelijk dat ze tot aan de pensioengerechtigde leeftjd (Tromp) en nog 5 jaar na de pensioengerechtigde leeftijd (Hasselmeyer) een royal presidentssalaris uitbetaald krgen met alle toeters en bellen vandien.

  De “audasidat” die deze Toppers en vooral “hoogvlieger” Hasselmeyer had, om te eisen dat hij (Hasselmeyer) na 30 jaar corrupte Videla dictatuur nog 5 jaar de beroerde bestuursscepter te mogen zwaaien spant elke kroon,

 5. ….”Traa zag de lijst met salarissen en schrok zich rot.. zoveel nietsnutten die vermogens verdienen.”…….

  @Brian S. Traa zag hoeveel puin er geruimd moest worden (Giro, BDO, Ennia,FCIB, ACU, SVB, BZV, Spaargarantieregeling, Efficientie, en hoe hij de corrupte Zus de Lannooy bij het grof vuil moet krijgen, Selikor weigert oud vuil op te halen ) en vroeg zich af wat die directeuren al die jaren om 5 uur bij de Heeren deden…?

 6. Sinds ’69 is het hier met alles achteruitgegaan, gewoon een grote teringbende.
  We zijn in feite net een soort Haiti of Suriname, maar dan met een nederlandse reddingsboei om.

 7. “Eerst Huurman dan Kedzierski en nu Bob Traa, dat kan allemaal geen toeval zijn”.

  Het kan geen toeval zijn dat ze allemaal de vinger op de zere plekken legden
  en allemaal verguisd werden.

 8. Eerst Huurman dan Kedzierski en nu Bob Traa, dat kan allemaal geen toeval zijn. Laten we elkaar geen mietje noemen, er valt niet met de negers hier samen te werken.

 9. @ Wim c.s. :
  “Another one bites the dust”…….. We dodged a HUGE bullet with his resignation! Vraag maar aan Griekenland………….
  Wie volgt.

 10. Henry Jourdain, collega van Leila Lasten bij KPMG, schijnt al benaderd te zijn voor de vacature.

  Jourdain is financieel en daardoor politiek onafhankelijk, want hij hoeft van de 5 miljoen geroofd bij BZV slechts 1 miljoen terug te betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties