27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Wijk bij Duurstede begint met puinruimen

Bron: NU.nl

windhoosInwoners en bedrijfseigenaren in Wijk bij Duurstede nemen maandag de schade op na de verwoestende windhoos van zondagmiddag.
De gemeente verwacht de hele dag bezig te zijn met puinruimen, laat een woordvoerster weten aan NU.nl. De gemeente wil eerst alle wegen en straten weer vrijmaken.

- Advertentie -

De stortplaats is maandag door de gemeente beschikbaar gesteld voor mensen die afval van de windhoos kwijt willen.
De windhoos trok aan het einde van de middag over de Utrechtse stad en zorgde voor een spoor van vernieling. Gebouwen in een gebied van zo’n twee kilometer lang en zestig meter breed liepen grote schade op.

Meldingen
De brandweer had de handen vol aan de vele meldingen van schade. Zo vielen bomen op auto’s, waren sommige daken volledig ontdaan van dakpannen en lagen her en der takken en ontwortelde bomen. Zondag kwamen ruim vijftig meldingen binnen, waaronder ook mensen die als groep een melding deden.
De schade lijkt op bedrijventerrein Broekweg/Langshaven het grootst te zijn. Drie tot vier bedrijfspanden liepen ernstige schade op waarbij onder andere daken en zijgevels sneuvelden.

“De panden zijn gecontroleerd op instortingsgevaar en dit was bij geen van de bedrijven het geval. Er is dus ook een start gemaakt met het ruimen van puin bij deze panden”

, gaat de woordvoerster verder.

Zie video onder:

Brokstukken
De gemeente kreeg al diverse telefoontjes van inwoners die ook puin in hun tuin of op de oprit hebben gevonden. Hen wordt aangeraden om de brokstukken en ander puin langs de kant van de weg te leggen, zodat het later opgehaald kan worden.

Hoeveel schade de windhoos tot gevolg heeft gehad, kon de woordvoerster niet zeggen. Omdat de windhoos alleen lokaal voor problemen zorgde, is het lastig om een betrouwbare schatting te doen.
Volgens de woordvoerster lijkt de schade in de miljoenen te gaan lopen.
Een vergelijkbare windhoos zorgde in 2004 in een woonwijk in Breda voor ruim een miljoen euro schade. “Maar dat valt nauwelijks te vergelijken”, zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

Video:

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -