27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 22:08

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoWiels zorgt voor drukte in Den Haag

Wiels zorgt voor drukte in Den Haag

Den Haag – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels lijkt bij de Curaçaose gemeenschap in Nederland al even populair als in eigen land.

Bijgaande foto’s (van onder meer PS-leider Helmin Wiels met Tweede VVD-Kamerlid André Bosman) geven een impressie van de presentatie gisteravond in een uitpuilend Curaçaohuis.
FOTO’S NICO VAN DER VEN ©2012

De presentatie gisteravond die hij samen met zijn partijgenoten en collega-Statenleden Ivar Asjes en Elmer Wilsoe in het Curaçaohuis gaf, trok maar liefst ruim honderd belangstellenden, onder wie ook het Tweede Kamerlid André Bosman (VVD).
De drie gaven een toelichting op het regeerakkoord (waarvan de aanwezigen een exemplaar kregen) en vertelden welke toekomst zij voor Curaçao voor ogen hebben.
Wiels benadrukte het feit dat hij een schone regering wil, vrij van corruptie en vriendjespolitiek.
Asjes ging in op de Consensusrijkswetten die naar hij zei onwerkbaar zijn.
De PS wil er niet zozeer om principiële redenen per se vanaf maar vooral omdat in de afgelopen twee jaar in zijn ogen is gebleken dat ze niet werken.
De nieuwe coalitie wil, zo werd naar voren gebracht, de dialoog met Nederland aangaan om met elkaar oplossingen te zoeken, onder meer om de vastgelopen economie weer op gang te helpen en de financiële tekorten weg te werken.

Wiels verklaarde de economie te willen aanjagen door te investeren in onderwijs, waarbij hij met name denkt aan ICT-opleidingen.
Wilsoe noemde gratis onderwijs de sleutel voor een goede toekomst van Curaçao.
De motto’s van de nieuwe regering (toenadering tot elkaar zoeken, geen ruzie maken, rust, vrede en voorspoed voor Curaçao) konden op de instemming van de aanwezigen rekenen.

Die staken ook niet onder stoelen of banken het zeer op prijs te stellen dat de Statenleden het contact met de Curaçaose gemeenschap opzoeken en naar Nederland zijn gekomen om het regeerakkoord persoonlijk toe te lichten en vragen daarover te beantwoorden.

Opvallende afwezige was Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa.
Dat had niet te maken met het feit dat hij als MFK-politicus met regelmaat door toen nog coalitiegenoten Wiels en Asjes zwaar onder vuur is genomen.
Hij had verplichtingen elders in het land.

De delegatie die maandag op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is ontvangen voor een kennismakingsgesprek met minister Ronald Plasterk keert donderdag terug naar Curaçao.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties