Wiels wordt herdacht

Foto ©2014 Tico Vos

Foto ©2014 Tico Vos

Op de plek waar vandaag een jaar geleden politicus van Pueblo Soberano Helmin Wiels werd doodgeschoten, Marie Pampoen, werd hij gisteren herdacht. Hier kwamen onder anderen de Gevolmachtigde minister van Curaçao en zus van Helmin Wiels, Marvelyne Wiels, leden en sympathisanten van de politiek leider en Pueblo Soberano bijeen. Na deze bijeenkomst werd gelopen naar de plek waar Wiels opgroeide: het Wageningenplein in Steenrijk.
Na een toespraak van partijgenoot en premier Ivar Asjes werd hier de nieuwe naam van het plein onthuld: Plasa Helmin Magno Wiels. ‘Lider i konsientisadó di pueblo’ (Leider en bewustmaker van de bevolking) staat erop.
Op het naambord staat wel een fout: het correcte geboortejaar van Wiels is 1958.
(De foute borden zijn heden ochtend 05-05-2014 op slag verwijderd (Note: redactie Knipselkrant Curaçao))
Ook vandaag staan er nog activiteiten op het programma om Wiels te herdenken.

Bron: Antilliaans Dagblad
Lees het volledige artikel :

Een Reactie op “Wiels wordt herdacht

  1. Observer

    Ja ik heb gisteren ook de 2 borden gezien en behoorlijk in de lach geschoten. Hoe kan de overheid (Ivar Asjes, zus Fraudelyn Wiels en die Wilsoe) dit niet meteen hebben gezien. Je weet toch dat er veel pers aanwezig zal zijn. Maar nee hoor we zagen het niet zeiden ze tegen elkaar. Wat schetste mijn lange gierende lach partij. Vrienden van mij uit de USA hadden het ook al gezien. Dus is de bewuste foto de wereld al rond gegaan. Vanochtend wou ik een foto maken maar kwam helaas te laat, de borden waren al weg. Jammer. Ik hoop dat de Knipselkrant Curaçao wel foto’s heeft van de LEGE plek waar de borden zaten. We hadden een leuk gesprek met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *