27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 09:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Wiels onderzoekt aanstellingen bij CPA

WILLEMSTAD — Statenlid en PS-partijleider Helmin Wiels, stelt een lijst van onlangs aangenomen werknemers binnen de Curaçao Ports Authority (CPA) te hebben ontvangen, waarvan een groep bezorgde CPAwerknemers meent dat zij niet over de juiste kwalificaties zouden beschikken.

 

“De afgelopen twee maanden zijn er acht personen aangenomen, ook op belangrijke posities, waarvan ik nu kan stellen dat er daar zeker vier tussen zitten wier cv niet aansluit op de functie-eisen”

, aldus het Statenlid.
Hij stelt de overige vier gevallen ‘eveneens nader te willen onderzoeken’.
Ook de Amigoe heeft signalen ontvangen dat een ‘groot aantal werknemers in een kort tijdsbestek is aangenomen, zonder over de nodige werkervaring te beschikken en waarvan een meerderheid tevens gelieerd zou zijn aan de politieke partij MFK’.

“Het kan natuurlijk niet zo zijn dat binnen het overheidsbedrijf, waar men met zeer specifieke specialismen van technische aard opereert, er mensen uit vriendjespolitiek worden aangenomen zonder dat zij over de nodige kennis beschikken.
Uit mijn onderzoek blijkt dat de procedures niet correct zijn gehanteerd.
Zo heeft men intern geen vacatures beschikbaar gesteld, waar het CPA-personeel een kans zou moeten krijgen om op te solliciteren.
Verder heb ik nergens in de dagbladen openstaande vacatures gezien.
In zeker vier gevallen wijst alles erop, dat er geen open sollicitatieprocedures zijn gehanteerd”

, aldus Wiels.
Het Statenlid stelt dat hij onlangs met de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), onder andere over de deze kwestie heeft gesproken.

“De minister is dus van deze situatie op de hoogte. Hij heeft ook gesteld duidelijke stappen te zullen ondernemen, waaronder ook tegen de huidige Raad van Commissarissen van CPA.
Uiteindelijk moet het bedrijf uitvoering geven aan de visie van de overheid als aandeelhouder en vandaar dat een duidelijk geformuleerd havenbeleid hierin een grote rol speelt. Aangezien het nieuwe havenbeleid nog niet klaar is en ik vooralsnog slechts over de conceptversie beschik, zal ik de afronding daarvan af moeten wachten alvorens een debat in het parlement hierover aan te vragen”

- Advertentie -

, aldus Wiels.
Hij benadrukt dat de haven een natuurlijke bron van het eiland is die optimaal beheerd moet worden om zo veel mogelijk voordelen voor de bevolking te genereren.

“Hier past ongekwalificeerd personeel dus niet in.”

Minister Martina stelt in een korte reactie op de vraag of hij op de hoogte is van deze recente aanstellingen, het volgende:

“Formeel niet.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -