33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Wiels dreigt met parlementaire enquête oliedocumenten

HomeMediaWiels dreigt met parlementaire enquête oliedocumenten

-5WILLEMSTAD — Volgens PS-leider Helmin Wiels moeten alle documenten over vermeende oliecontracten, die eigendom zijn van het land Curaçao, zo snel mogelijk boven tafel komen. Als dit niet mogelijk is, dan moeten de Staten het initiatief nemen een parlementaire enquête te organiseren.

Wiels reageerde op het antwoord van premier Daniel Hodge (PS) op een vraag gesteld door coalitiegenoot onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tijdens de begrotingsbehandeling van vorige week.
Sulvaran had van Hodge willen vernemen of alle documenten, die betrekkingen hadden op olie-exploratie in de lokale wateren, terecht zijn.
Met zijn vraag refereerde het Statenlid naar het feit dat kort voor de verkiezingen van 19 oktober vorig jaar, de betrokken documenten in het partijgebouw van de politieke partij MFK aanwezig waren.

MFK-leider Gerrit Schotte in de weer met een kaart tijdens de persconferentie van zijn partij. Hij wordt bijgestaan door partijvoorzitter Amerigo Thodé.Archief Knipselkrant 18-10-2012
MFK-leider Gerrit Schotte in de weer met een kaart tijdens de persconferentie van zijn partij. Hij wordt bijgestaan door partijvoorzitter Amerigo Thodé.
Archief Knipselkrant 18-10-2012

MFK-leider en huidig Statenlid Gerrit Schotte liet de documenten zien tijdens een persconferentie, die rechtstreeks op de lokale televisie werd uitgezonden.
Met het tonen van de documenten wilde Schotte aantonen waar het bij de verkiezingen van vorig jaar daadwerkelijk omging, namelijk een poging van een kleine groepje om de macht te grijpen, om zo van mogelijke olie- en gasboringen op het eiland te kunnen profiteren.Sulvaran vroeg tijdens de vergadering van afgelopen weekeinde hoe het mogelijk was dat officiële staatsdocumenten in een partijgebouw van een politieke partij kunnen opduiken en of deze documenten inmiddels weer terug zijn gebracht.
In zijn antwoord op de vragen van Sulvaran stelde premier Hodge niet op de hoogte te zijn van deze documenten en dat hij ernaar zou laten zoeken.
Sulvaran nam dit hoog op en wees op het feit dat deze documenten officiële staatsdocumenten zijn.

Wiels ging nog een stapje verder en drong er bij Hodge op aan om alles te doen om ervoor te zorgen dat deze documenten weer boven tafel komen.
Als de documenten niet tevoorschijn komen, sloot Wiels niet uit dat de Staten gebruik moeten maken van het instrument van een parlementaire enquête om duidelijkheid over deze zogenaamde ‘oliedocumenten’ te krijgen.

Olie van Wiels

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Uiteraard moet het stuk boven water komen zoals alle andere stukken die van importantie zijn om de waarheid te achterhalen en aan te tonen hoe de regering Schotte sinds 10-10-10 de mensen gemanipuleerd en bedrogen heeft. Echter, was Wiels er niet zelf bij toentertijd of lijd ik aan dementia?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties