29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 18:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Wie is… Steven Martina?

steven martina

Op 31 december 2012 zijn de nieuwe ministers van het takenkabinet-Hodge ingezworen. Een kabinet bestaande uit experts en niet-politici. Maar wie zijn deze nieuwe ministers? Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun verschillende expertises? De Amigoe zal aan de hand van hun curriculum vitae een antwoord geven op deze vragen. Vandaag: minister van Economische Ontwikkeling en vicepremier Ivan ‘Steven’ Martina.

Ivan Steve ‘Steven’ Martina is van 13 november 1961.
Hij is door de politieke partij Pais voorgedragen als de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling.
In het kabinet-Hodge is Martina ook belast met de functie van vicepremier.
Martina is de zoon van oud-premier en mede-oprichter van de politieke partij MAN Don Martina, die in de jaren zeventig en tachtig leiding heeft gegeven aan vier kabinetten.

Martina is getrouwd en heeft twee kinderen.
Gedurende zijn studietijd in Nederland heeft hij twee titels behaald, namelijk Msc Information Management (bestuurlijke informatiekunde) aan de Universiteit van Tilburg en een Phd in applied economics (economische bedrijfstechniek) aan de Technische Universiteit Delft.
In de periode van 1990 tot en met 1999 heeft hij verschillende functies bekleed, manager, general manager en ‘management consultant’, en hij was in die hoedanigheid betrokken bij verschillende projecten in landen zoals Brazilië, Argentinië, Colombia, Venezuela, Suriname en de overige eilanden van de Dutch Caribbean.

- Advertentie -

Vanaf 1999 was Martina actief als president-directeur van nutsbedrijf Aqualectra.
Hij zou deze functie tot 2006 blijven vervullen.
In dat jaar stapte hij over naar verzekeringsmaatschappij Fatum, waar hij president en ceo was, maar tevens chief administration officer.
Hij was daarnaast lid van de Raad van Bestuur van Guardian Holding, de moedermaatschappij van Fatum met de hoofdzetel in Triniad & Tobago.
Hij bekleedde deze functies totdat hij op 31 december 2012 officieel werd aangesteld als minister van het land Curaçao.

Martina is door de jaren heen actief geweest in het bestuur van verschillende stichtingen en was ook lid van raden van commissarissen van tal van bedrijven op het eiland.
Tevens is hij gastdocent geweest aan de Business School Caribbean (BSC), de University of the Duch Caribbean (UDC), de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) en de Intercontinental University of the Caribbean (ICUC).

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -